Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street komt bij van records'

'Wall Street komt bij van records'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting dicht bij huis, na de records van een dag eerder. Wall Street verwerkt onder meer een reeks bedrijfsresultaten. De voortgang in het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China biedt verder een belangrijke steun aan het sentiment.

Peking en Washington hebben volgens de Chinese overheid een "consensus bereikt" over het beslechten van een aantal pijnpunten in het handelsconflict. Ook maakten de twee kampen afspraken om over de resterende, openstaande punten te onderhandelen.

Meerdere bedrijven staan in de belangstelling. Chipconcern Intel zou de verkoop bekijken van een onderdeel dat chips maakt voor apparaten die actief zijn met internet in huis, de connected home-divisie. Zorgdienstverlener CVS Health voert naar verluidt gesprekken met activistische belegger Starboard Value. De investeerder zou een belang in het zorgbedrijf hebben genomen.

Best Buy

HP Enterprise zag in het voorbije kwartaal zijn omzet dalen. De onderneming heeft nog altijd last van van moeilijke marktomstandigheden en verminderde vraag naar zijn computersystemen voor in datacentrums. Bij budgetwinkelketen Dollar Tree en kledingverkoper Abercrombie & Fitch daalde de winst op jaarbasis, wat marktkenners als teleurstellend bestempelden.

Elektronicaketen Best Buy maakt zich op voor een hogere opening. De onderneming deed afgelopen kwartaal goede zaken en voerde in de thuismarkt zijn vergelijkbare omzet op, met meer dan waar analisten vanuit gingen. Ook sportartikelenverkoper Dick's Sporting Goods steeg in de voorbeurshandel, na een stijging van zowel de omzet als de winst.

Alibaba

Alibaba komt mogelijk ook in beweging. De Chinese webwinkelgigant beleefde een succesvol beursdebuut in Hongkong. Het aandeel Alibaba steeg daar 2 procent. Het was de grootste beursgang ter wereld in 2019 tot nu toe. In 2014 ging Alibaba al naar de beurs in New York.

Verder staan nieuwe cijfers over het consumentenvertrouwen, de huizenprijzen en verkopen van nieuwe woningen op de rol. Ook geven computerproducenten HP Inc en Dell nabeurs een kijkje in de boeken.

De breder samengestelde S&P 500 kreeg er maandag 0,8 procent bij tot 3133,64 punten. Schermenbeurs Nasdaq dikte 1,3 procent aan tot 8632,49 punten. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent hoger op 28.066,47 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links