Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fugro voert omzet verder op

Gepubliceerd op 26 april 2019 07:29 | Views: 5.947

Fugro 09 jul

3,35 0,00 (0,00%)

LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft in het eerste kwartaal zijn vergelijkbare omzet met meer dan 9 procent opgevoerd op jaarbasis, tot 395 miljoen euro. Daarbij werd vooral geprofiteerd van de offshore wind en olie- en gasmarkt.

Fugro spreekt zelf wel van een traditioneel zwak kwartaal voor de onderneming. Volgens het bedrijf kwam de winst voor belasting (ebit) lager uit dan verwacht, waarbij Fugro met name wijst naar Seabed Geosolutions en onderhoudswerkzaamheden aan schepen na een druk vierde kwartaal.

De orderportefeuille voor de komende 12 maanden staat op meer dan 1 miljard euro, een toename op vergelijkbare basis met 2 procent. Fugro handhaaft zijn prognoses voor 2019, met een verwachting voor onder meer verdere omzetgroei.

Topman Mark Heine zei positief te zijn over de rest van het jaar, door aanhoudende groei bij offshore wind en olie en gas, met aantrekkende prijzen. Wel bevindt de markt zich volgens hem nog in een 'recovery mode'. Heine verklaarde verder dat Fugro nog steeds kijkt naar alle strategische opties voor het samenwerkingsverband Seabed Geosolutions dat het bedrijf heeft met de Franse branchegenoot CGG.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 86% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Fugro

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare