Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KPN profiteert van kostenbesparingen

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 07:52 | Views: 3.759

KPN 15:17

2,44 +0,02 (+0,74%)

AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft in het derde kwartaal een hogere winst geboekt op een gekrompen omzet. Het telecombedrijf had onder andere te kampen met concurrentiedruk bij mobiele telefonie, maar groeide op het vlak van gebundelde dienstverlening aan particulieren en bedrijven. Ook kostenbesparingen betaalden zich uit.

De totale opbrengsten liepen met 1,8 procent terug tot een kleine 1,4 miljard euro. KPN, dat al een poos bezig is zijn structuur te vereenvoudigen en merken bijeen te voegen, wist daarbij 37 miljoen euro te besparen op operationele kosten. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) dikte met bijna 3 procent aan tot 599 miljoen euro.

Onder de streep resteerde 314 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 94 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Dat dit resultaat ruim verdrievoudigde, is voornamelijk te danken aan de recente verkoop van een onderdeel voor datacenters en het vrijkomen van voorzieningen. Zonder deze incidentele baten, zou de winst met 32 procent zijn gestegen.

XS4ALL

KPN tornt niet aan zijn verwachtingen voor dit jaar. Het bedrijf gaat er nog altijd vanuit dat het bedrijfsresultaat licht stijgt ten opzichte van 2018. Joost Farwerck sprak in zijn eerste toelichting op de kwartaalcijfers als KPN-topman van goede vooruitgang bij het doorvoeren van een nieuwe strategie. De bijeenvoeging van Telfort bij het eigen merk, onderdeel van die strategie, kostte volgens Farwerck op de korte termijn wel enige omzet.

De afgelopen periode stuitte de vereenvoudigingsplannen bij KPN op veel verzet bij zijn internetprovider XS4ALL, dat net als Telfort als merk zou moeten verdwijnen. De ondernemingsraad van XS4ALL stapte onlangs zelfs naar de rechter om de samenvoeging tegen te houden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare