Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
EU dreigt met verlengen tarieven op Chinees en Taiwanees staal

EU dreigt met verlengen tarieven op Chinees en Taiwanees staal

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Unie dreigt de tarieven op roestvrijstaal uit China en Taiwan te verlengen. Dit nadat Europese producenten hebben gevraagd om een langere bescherming tegen het dumpen van staal op de Europese markt. Huidige afspraken vervallen op 28 augustus.

De Europese Commissie onderzoekt of maatregelen moeten worden verlengd en aangescherpt. De angst bestaat dat Chinese en Taiwanese producenten staal, dat wordt gebruikt in onder meer liften, ketels, tanks, keukenapparatuur, onder de kostprijs in de Europese markt zetten.

Europese staalmakers hebben eind mei een verzoek ingediend voor verlening van de afspraken, omdat herhaling van de dumpingpraktijken bij het versoepelen van de regels op de loer ligt. Onderzoek naar de kwestie kan tot 15 maanden duren. Tot dit is afgerond blijven de huidige tarieven in stand.

Diplomatieke tour

Overigens is China dinsdag begonnen met een diplomatieke tour langs verschillende Europese landen om zo de banden aan te halen. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi brengt deze week bezoeken aan Italië, Nederland, Noorwegen, Frankrijk en Duitsland. Daarbij zal onder meer worden gepraat over economische samenwerking en de bestrijding van het coronavirus.

De tour moet ook helpen de Amerikaanse campagne tegen China te ondermijnen, waarbij bondgenoten van de Verenigde Staten worden gevraagd niet samen te werken met Peking. Zo waarschuwde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo bij recente bezoeken aan Europa dat China een groter veiligheidsgevaar vormt dan Rusland.

Lees over dit aandeel ook

  1. Slotcall: AEX maakt buikschuiver, chippers en Shell onderuit, Nvidia -5,6% en oplaaiende VIX
  2. Geeft China gehoor aan noodkreet ArcelorMittal?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.