Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verfproducent Axalta verlaagt omzetprognose

Gepubliceerd op 25 juli 2019 13:50 | Views: 1.919

Akzo Nobel 25 sep

83,78 -1,02 (-1,20%)

PHILADELPHIA (AFN) - De Amerikaanse verfproducent Axalta Coating Systems is negatiever gestemd over zijn omzet in heel 2019. Het bedrijf denkt dat de omzet met circa 2 procent zal dalen, terwijl eerder op een groei met 1 tot 2 procent werd gerekend. Het bedrijf kampt met negatieve wisselkoerseffecten en een zwakkere vraag, met name vanuit de auto-industrie. De winstverwachting werd iets verlaagd.

In die omzetprognose zijn wisselkoersen verwerkt. Exclusief valutaschommelingen wordt op een vlakke omzet gerekend. In het tweede kwartaal zakten de opbrengsten met 4,5 procent op jaarbasis naar bijna 1,2 miljard dollar, wat voor een groot deel is te wijten aan valutadruk. Op vergelijkbare basis was de omzet nagenoeg onveranderd. Het verkoopvolume daalde, maar dat kon Axalta nog compenseren met hogere verkoopprijzen. De nettowinst bedroeg bijna 100 miljoen dollar.

In juni kondigde Axalta aan zijn strategische opties te bekijken, waarbij een verkoop van de onderneming niet wordt uitgesloten. Twee jaar geleden was Axalta nog in verregaande onderhandelingen met AkzoNobel over een overname. Die gesprekken werden afgebroken toen Nippon Paint een overnamebod deed op Axalta. Gesprekken met de Japanners liepen vervolgens echter op niets uit.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare