Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Herstructurering drukt op winst Bayer

Gepubliceerd op 25 apr 2019 om 08:09 | Views: 1.448 | Onderwerpen: biotechnologie

BAYER AG NA O.N. 24 mei

53,99 0,00 (0,00%)

LEVERKUSEN (AFN/DPA/RTR) - De Duitse chemiereus Bayer heeft het afgelopen kwartaal de winst, zoals verwacht, flink zien dalen door herstructureringskosten en geld dat het kwijt was vanwege de overname van Monsanto. De omzet steeg wel, zo kwam naar voren uit een handelsbericht.

Bayer zette een winst van ruim 1,2 miljard euro in de boeken. Dat is 36,5 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) groeide met 44,6 procent tot ongeveer 4,2 miljard euro. De omzet steeg met 4,1 procent tot iets meer dan 13 miljard euro.

De doelstellingen voor het hele jaar werden herhaald. Bayer mikt in 2019 op een omzet van circa 46 miljard euro en een ebitda-resultaat voor speciale posten van ongeveer 12,2 miljard euro. In het handelsbericht ging Bayer overigens niet heel concreet in op de nederlaag die het leed in een Amerikaanse zaak over de onkruidverdelger Roundup, een merknaam van een bestrijdingsmiddel op basis van glyfosaat. Beleggers vrezen hoge schadeclaims die de onderneming veel geld gaan kosten. Bayer stelde dat het een goede verdediging heeft en zich krachtig bij de rechter zal verzetten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
BAYER AG NA O.N. 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAYER AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links