Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Tesla en Twitter uitschieters op Wall Street

Tesla en Twitter uitschieters op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag gemengd aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street reageren op een grote stroom bedrijfsresultaten. Vooral aandelen van Tesla en Twitter bewogen flink na het openen van de boeken, elk in een andere richting.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 26.809 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3010 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent in de plus op 8170 punten.

Tesla kreeg er in de eerste handelsminuten 16 procent aan beurswaarde bij. De maker van elektrische auto's verraste met een kwartaalwinst en gaf aan dat het veel vertrouwen heeft in het leveren van meer dan 360.000 wagens dit jaar.

Twitter

Twitter kampte met tegenvallende advertentie-inkomsten. Daarbij had Twitter ook nog eens te maken met een datalek. Het aandeel ging een kleine 20 procent onderuit.

Microsoft won na cijfers dik 2 procent. Het techconcern blijft het goed doen met zijn clouddiensten. Dat zorgde in het eerste kwartaal van het boekjaar van de software maker voor meer winst op een hogere omzet. Industrieel conglomeraat 3M tornde aan zijn eerder uitgesproken verwachtingen en zakte bijna 3 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen
Twitter kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.