Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Core Lab voelt gevolgen orkanen

AMSTERDAM (AFN) - Core Laboratories heeft afgelopen kwartaal last gehad van de orkanen Harvey, Irma en Maria. De schade aan de faciliteiten was naar eigen zeggen klein, maar de in Amsterdam genoteerde dienstverlener aan de olie- en gasindustrie had te maken met werkonderbrekingen door overstromingen en stroomuitval.

Ook klanten hadden te lijden onder het natuurgeweld. Core Lab zette in het derde kwartaal uiteindelijk een omzet in de boeken van 166,2 miljoen dollar, tegen 163,9 miljoen dollar een kwartaal eerder en 143,5 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst daalde op kwartaalbasis met bijna 7 procent tot 27,5 miljoen dollar. Onder de streep bleef 7,1 procent minder over, met 21,1 miljoen dollar.

De oliedienstverlener kwam begin september overigens al met een winstalarm naar buiten vanwege de gevolgen van 'Harvey'. De dinsdag in het handelsbericht uitgesproken resultaten zijn beter dat de destijds genoemde verwachtingen.

Core Lab voorziet voor het vierde kwartaal een omzet van circa 171,5 miljoen dollar. Het operationeel inkomen komt waarschijnlijk uit op 32,8 miljoen dollar en de winst per aandeel op 0,58 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links