Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fugro ziet nog geen herstel in oliesector

Gepubliceerd op 24 februari 2017 07:18 | Views: 2.759

Fugro 08 jul

3,45 -0,07 (-1,99%)

LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro verwacht dat in de eerste helft van dit jaar de marktomstandigheden in de offshore-olie- en -gassector nog verder zullen verslechteren. Als gevolg van de lastige marktomstandigheden zal de omzet volgens Fugro in de eerste zes maanden van dit jaar aanzienlijk dalen, hoewel minder ernstig dan vorig jaar, met aanhoudende margedruk.

Tegen het tweede deel van het jaar zal de omzetdaling waarschijnlijk afzwakken, aldus het bedrijf vrijdag bij de publicatie van zijn jaarcijfers.

In heel 2016 zakte de omzet naar bijna 1,8 miljard euro, van ruim 2,3 miljard euro een jaar eerder. Onder de streep stond een min van circa 309 miljoen euro, tegen een nettoverlies van bijna 373 miljoen euro in 2015. Vanwege de uitdagende marktcondities heeft Fugro veel banen geschrapt om kosten te besparen. Ook werden schepen uit de vaart gehaald.

Concurrentie

Fugro heeft te kampen met minder opdrachten omdat oliebedrijven vanwege de gedaalde olieprijzen projecten uitstellen of afblazen. Daardoor is er minder werk in de markt, terwijl de felle concurrentie zorgt voor druk op de prijzen. De winstmarge verslechterde daardoor tot 0,5 procent, van 4,8 procent in 2015.

Het orderboek voor de komende twaalf maanden kromp tot iets minder dan 1,2 miljard euro, een daling met bijna 12 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Fugro zal als gevolg van het negatieve resultaat geen dividend uitkeren over 2016.

Topman Paul van Riel liet in een toelichting weten dat het niet is uitgesloten dat Fugro nog extra banen gaat schrappen en meer schepen aan de ketting gaat leggen onder druk van de slechte marktomstandigheden. De kapitaalinvesteringen worden voor dit jaar geraamd op ongeveer 100 miljoen euro, tegen 92,5 miljoen euro een jaar geleden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 62% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Fugro

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare