Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nikkei begint hoger aan verkorte week

Gepubliceerd op 21 okt 2019 om 08:09 | Views: 1.400

TOKYO-Nikkei 225 07:20

23.319,87 -200,14 (-0,85%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag licht hoger begonnen aan de verkorte handelsweek. Beleggers namen weinig risico in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond de brexit en voorafgaand aan een vrije dag. Dinsdag is de beurs in Tokio gesloten vanwege een nationale feestdag.

In het Verenigd Koninkrijk doet de regering mogelijk later op de dag een nieuwe poging om de brexitdeal voor te leggen aan het Lagerhuis. Afgelopen zaterdag gaf het parlement nog geen definitieve goedkeuring aan de overeenkomst tussen premier Boris Johnson en de Europese Unie. Johnson moest daardoor uitstel vragen van de brexitdeadline.

De hoodfindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 0,3 procent in de plus op 22.548,90 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse export in september sterker dan verwacht is afgenomen. De uitvoer daalde daarmee voor de tiende maand op rij. Ook de import nam af. Onder de chipbedrijven werden her en der wat winsten genomen na de sterke opmars afgelopen week.

De andere beurzen in de Aziatische regio lieten eveneens weinig beweging zien. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de min. In Hongkong, waar ondanks een verbod van de politie zondag weer tienduizenden mensen de straat op gingen om te protesteren tegen de regering, verloor de Hang Seng-index een fractie. De Kospi in Seoul klom 0,1 procent. De Australische All Ordinaries kreeg er een fractie bij.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

TOKYO-Nikkei 225

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links