Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM boekt hogere winst op lagere omzet

Gepubliceerd op 21 februari 2017 07:43 | Views: 5.858

BAM 03 jul

1,41 +0,00 (+0,07%)

BUNNIK (AFN) - BAM heeft afgelopen jaar de winst zien toenemen, ondanks een dalend omzetniveau. Dat blijkt uit de dinsdag gepresenteerde jaarcijfers van het bouwbedrijf uit Bunnik.

De opbrengsten zakten met bijna 6 procent naar een kleine 7 miljard euro. Daarbij speelde de waardedaling van het Britse pond een rol, maar ook tegenvallende ontwikkelingen in Duitsland, waar projecten werden uitgesteld.

De nettowinst verviervoudigde ruimschoots tot 46,8 miljoen euro. Lagere afschrijvingen en herstructureringslasten hielpen daarbij een handje. Het gecorrigeerd resultaat voor belastingen nam met een zesde toe tot 103 miljoen euro.

Orderboek

Topman Rob van Wingerden sprak van een ,,robuust'' resultaat, dat behaald werd ,,ondanks enige tegenwind''. Hij zei ook dat BAM zijn financiële positie afgelopen jaar verder heeft versterkt en de risico's in de bedrijfsvoering verder heeft teruggedrongen.

Het orderboek was eind vorig jaar goed voor een toekomstige omzet van 10,2 miljard euro, tegen 11,5 miljard euro een jaar eerder. Ook deze daling is deels veroorzaakt door het zwakke Britse pond. Volgens BAM is de kwaliteit van de werkvoorraad wel verbeterd doordat selectiever is ingeschreven bij aanbestedingen.

Bedrijfsresultaat

Daarbij helpt mee dat BAM over het geheel genomen weer genoeg projecten heeft om uit te kiezen. ,,Wij kunnen het ons veroorloven om selectief te zijn'', zei Van Wingerden in een toelichting. Het bedrijf leed de laatste jaren flink onder verliezen op projecten waarop tijdens de crisisjaren te goedkoop was ingeschreven.

BAM gaat er vanuit dat de opbrengsten dit jaar iets verder zullen afnemen. Het bedrijfsresultaat daarentegen zal wel verder stijgen. Verder voorziet het bedrijf opnieuw een afname van de herstructureringslasten.

Dividend

Gedetailleerder wilde Van Wingerden niet op de vooruitzichten ingaan. Hij wees daarbij op de onzekerheden die voortvloeien uit bijvoorbeeld het Britse vertrek uit de Europese Unie en het presidentschap van Donald Trump in de Verenigde Staten. ,,Het is nog te vroeg in het jaar om meer te zeggen'', aldus de topman.

De aandeelhouders van BAM kunnen over 2016 een dividend tegemoet zien van 9 cent per aandeel. Een jaar eerder was dat nog 2 cent per aandeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 77% zegt kopen 30 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare