Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Ingreep ABN AMRO België pas het begin'

Gepubliceerd op 20 december 2019 10:17 | Views: 3.820 | Onderwerpen: banken, België

ABN AMRO BANK N.V. 28 feb

12,44 -0,87 (-6,54%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat ABN AMRO het mes zet in het personeelsbestand bij de private bankactiviteiten in België is pas het begin. Daarvoor waarschuwen kenners bij KBC Securities. Volgens de bankanalisten was de reductie voorzien, gelet op de overname van de private bankactiviteiten van SocGen vorig jaar. Meer stappen zullen volgen aldus de marktvorsers.

ABN AMRO maakte bekend dat de fusie met SocGen zal leiden tot een banenverlies van 15 tot 20 procent van het personeelsbestand bij Private Banking tussen 2020 en 2022. De marktvorsers van KBC benadrukken onder meer de zwakke prestaties bij Private Banking in het algemeen.

KBC wijst ook nog op de problemen die bij ABN AMRO in Nederland spelen. De bank moet al zijn klanten opnieuw doorlichten. Dat de bank mogelijk te weinig heeft gedaan om witwaspraktijken te voorkomen zal waarschijnlijk in een boete resulteren. KBC raamt die vermeende geldstraf op 200 miljoen tot 250 miljoen euro, tegen een gemiddelde marktverwachting voor de boete van 350 miljoen tot 400 miljoen euro. Deze kwestie hang als een "zwaard van Damocles" boven ABN AMRO.

Ondanks dat aandelen relatief goedkoop zijn en de dividenduitkering aantrekkelijk, adviseert KBC beleggers om aandelen ABN AMRO van de hand te doen. KBC handhaafde zijn koersdoel van 16 euro. Het aandeel ABN AMRO noteerde vrijdag omstreeks 09.45 uur 0,6 procent hoger 16,36 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 64% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

België

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Sander1234
0
Knappe jongens hoor..altijd een koersdoel vergelijkbaar met de huidige koers. Zit je nooit fout. Wat een gasten he..die analisten
Boerenverstand
0
Een zwaard van Damocles, tuurlijk.. die boete die zal volgen is reeds (voor een deel of mss wel helemaal) gereserveerd en derhalve ingecalculeerd. Dat noem ik geen zwaard.
Dongen
0
Het is dat de koers op een dividendverlaging ongetwijfeld weer naar beneden gaat maar een lager dividend geeft toch nog altijd een respectabel rendement.
Lepre Chaun
0
Een boetebedrag wat helemaal niet bekend is ,en het gaat maar om 7 zaken waar nog heel discutabel over is ,en je eigen afvraagt of ABN hier schuld aan heeft of betreft .
Nou een Rechter zal zekers de Overheids toezichthouders ook laakbaar gedrag verwijten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord