Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Verlies Oranjewoud door Colombiaanse strop

GOUDA (AFN) - Oranjewoud, het beursgenoteerde moederbedrijf van de ingenieursbureaus Strukton en Antea, is in de eerste helft van dit jaar in de rode cijfers gedoken. Dat komt vooral door eenmalige lasten in verband met het besluit van het bedrijf om zich helemaal terug te trekken uit Colombia.

Oranjewoud zette een omzet in de boeken van 983 miljoen euro, een kleine 7 procent meer dan een jaar eerder. Daarop werd evenwel een nettoverlies geleden van 9,6 miljoen euro, tegen een winst van 1,2 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) exlusief reorganisatiekosten steeg wel met 7 procent tot 25,2 miljoen euro.

Afgelopen zomer besloot Oranjewoud de activiteiten van Antea Colombia per direct te staken. Door de aanhoudend lage olieprijs bleven investeringen van opdrachtgevers in de olie- en gassector in het Zuid-Amerikaanse land uit. Uitzicht op verbetering was er niet.

Behalve de fikse strop bij de Colombiaanse activiteiten van Antea, drukten ook reorganisatielasten bij de Franse tak van dat bedrijf de winst. Oranjewoud zag wel de orderportefeuille op vergelijkbare basis met 7,5 procent aandikken tot 3,36 miljard euro. Het bedrijf sprak geen verwachtingen uit voor de tweede helft van 2016.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.