Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fastned stelt uitgifte nieuwe aandelen uit

Gepubliceerd op 20 jun 2019 om 17:18 | Views: 4.376

AMSTERDAM (AFN) - Snellaadstation Fastned stelt de uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen op Euronext uit. Het bedrijf maakt vrijdag zijn debuut op het Damrak, maar vooralsnog wordt alleen in zogeheten depository receipts gehandeld. Fastned rekende er eerder op met de uitgifte van nieuwe stukken zo'n 30 miljoen euro op te halen.

Fastned noemt als oorzaak de toegenomen onzekerheid over het overheidsbeleid met betrekking tot fiscale prikkels voor elektrisch rijden in Nederland. De eerdere beslissing om ook nieuwe aandelen uit te geven gebeurde op basis van positieve signalen uit de markt, die nu minder rooskleurig zijn.

Het uitstel van de uitgifte betekent volgens Fastned dat er geen verwatering zal plaatsvinden voor huidige houders van certificaten van aandelen. Fastned verwacht de komende tijd nieuwe laadstations aan zijn netwerk toe te voegen. Deze ontwikkelingen worden gefinancierd met opbrengsten van eerdere obligatie-emissies en kapitaalverhogingen.

Raad van commissarissen

Verder maakte Fastned bekend vanaf 25 juni een raad van commissarissen te hebben. Bart Lubbers, één van de oprichters van Fastned en tevens zoon van oud-premier Ruud Lubbers, wordt voorzitter van het orgaan. Verder krijgen Hans Streng en Hans Michels plaats in de raad.

Topman Michiel Langezaal, mede-oprichter van Fastned, benadrukt dat de notering aan Euronext vrijdag een belangrijke stap vooruit betekent in de ontwikkeling van het bedrijf. "De uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen is nu uitgesteld, maar met de notering aan Euronext zijn de mogelijkheden voor financiering uitgebreid”, zo laat hij weten.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Balance8896
0
I.c.m. het advies van deze site er niet in te stappen geen vrolijk nieuws voor wie al certificaten bezit.
Sjonnie2
0
quote:

Balance8995 schreef op 20 jun 2019 om 17:34:


I.c.m. het advies van deze site er niet in te stappen geen vrolijk nieuws voor wie al certificaten bezit.


Wie al certificaten heeft had zich beter moeten verdiepen in dit bedrijf. FTM ( follow the money) heeft al een aantal artikelen aan dit bedrijf geweid en zegt dat dit een piramidespel is.
En lees dit artikel ook even, het is niet alleen IEX die negatief over Fastned is.
Gelukkig gaan ze wel naar Euronext, dus kun je binnenkort short gaan op dit aandeel.

www.rtlz.nl/beurs/artikel/4751816/fas...

Artikel van Follow The Money:

www.ftm.nl/tag/fastned

rene66
0
Het is toch een enorme blamage van Fastned en de betrokken banken. Er is al veel geschreven over Fastned maar het is gewoon een feit dat het bedrijf mislukt is. Het idee was heel goed, alleen de schaal van het bedrijf is te gering om te concurreren met de grote jongens.

Het beste wat Fastned kan doen is kijken of het zich kan verkopen aan een andere partij en alle schulden af te betalen aan de certificaathouders en derden.
wiegveld
0
Klopt: nul nada belangstelling van beleggers. Wie wil 30 miljoen euro in een putje storten van de Lubbers clan?
Gelukkig zijn Nederlandse beleggers steeds wijzer geworden na het Worldonline debacle en meer nog dankzij de goede artikelen van Roel Gooskens die Fastned genadeloos maar met wederhoor van Lubbers ontmaskerd heeft.
Doe het niet!
Stephan010
0
Beter ook, kijk maar naar Alfen wat daarmee gebeurt op de beurs.
Koers Alfen staat net onder de IPO koers.
rene l
0
Ik dat Dhr. Langepaal als grootste aandeelhouder een onrustige nacht gehad heeft en dat het voor hem een rotweekend gaat worden.

Volgens de regels van Euronext dient volgens mij een bedrijf met een negatief eigen vermogen per direct plaats te nemen op het strafbankje van de beurs.

Obligatiehouders zijn alles kwijt.

Maandagmorgen zullen ze wel aankloppen bij de rechtbank om surseance van betaling aan te vragen.

Daarna wordt de stekker er uitgetrokken en is het einde oefening.

Het kan snel gaan.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord