Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Vlakke opening verwacht op Wall Street

Vlakke opening verwacht op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting vrijwel vlak openen, nadat de Dow-Jonesindex en S&P 500 maandag op nieuwe recordstanden eindigden. De technologiefondsen op Wall Street lijken opnieuw een positieve dag te krijgen.

Maandag gingen technologiefondsen als Apple, Microsoft, Alphabet, Facebook en Netflix al flink omhoog, waarmee de sector enig herstel liet zien van de recente verkoopgolf. Voorbeurs staan deze bedrijven opnieuw in het groen.

Ook staan er weer speeches van verschillende Fed-bestuurders op de rol. Vicevoorzitter Stanley Fischer liet dinsdag op een bijeenkomst in Amsterdam weten dat de lessen van de hypotheekcrisis in de VS niet vergeten mogen worden en dat veel is bereikt om het wereldwijde financiële systeem weerbaarder te maken. Ook Fed-bestuurders Eric Rosengren en Rob Kaplan geven optredens.

Rentestappen

Maandag stelde Fed-bestuurder Charles Evans dat het mogelijk gepast zou zijn voor de centrale bank om te wachten tot eind dit jaar met een nieuwe renteverhoging. Zijn collega William Dudley waarschuwde juist voor een vertraging van het tempo van rentestappen. Vorige week verhoogde de Fed de rente.

Verder werd bekend dat Paraxel, dat klinische testen uitvoert voor farmaceuten, wordt overgenomen door investeerder Pamplona Capital voor ongeveer 5 miljard dollar. De verkoopprijs ligt circa 28 procent hoger dan de koers van begin mei toen door media werd gemeld dat het bedrijf een verkoop overwoog.

Toespraak

Huizenbouwer Lennar staat voorbeurs op winst dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten. Na het slot worden cijfers gemeld van softwarebedrijf Adobe Systems.

Beleggers op Wall Street kijken daarnaast naar de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan. Die geeft naar verwachting een toespraak over de belastinghervormingen die de Republikeinen willen doorvoeren. Naar verwachting zal hij vertrouwen uitspreken dat die hervormingen uitgevoerd zullen worden.

De Dow sloot maandag met een winst van 0,7 procent op 21.528,99 punten. De brede S&P 500 won 0,8 procent tot 2453,46 punten en technologiebeurs Nasdaq dikte 1,4 procent aan tot 6229,01 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.