Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Eigen merken Wessanen weer wat zwak'

Gepubliceerd op 20 apr 2018 om 09:39 | Views: 3.920

Wessanen 22 mei

11,35 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Voor het tweede kwartaal op rij is de omzetgroei van de eigen merken van Wessansen wat zwak. Dat constateren analisten van KBC Securities in een rapport over de producent van natuurvoeding.

Bij de eigen merken steeg de omzet met 4,3 procent. Hier rekenden de kenners van KBC op 7,5 procent. Net als Wessanen zelf bestempelt ook de bank de moeilijke vergelijkingsbasis. Dat kwam vooral doordat een grote klant van Wessanen in maart vorig jaar een aanzienlijke voorraad aanlegde van het belangrijkste merk Bjorg. De analisten rekenen er op dat Wessanen in staat zal zijn dit ,,tijdelijke effect" in de loop van het jaar te compenseren.

Voor heel 2018 voorziet KBC een groei van de eigen merken met bijna 7 procent. Ondanks een ietwat tegenvallend eerste kwartaal, blijft dit percentage volgens de bank haalbaar. De marges en de vooruitzichten liggen volgens KBC in lijn met de verwachtingen.

KBC houdt vast aan zijn hold-advies met een koersdoel van 16 euro. Het aandeel Wessanen noteerde omstreeks 09.25 uur 6,1 procent lager op 15,16 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Wessanen 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Wessanen

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links