Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street begint met winst aan beursweek

Wall Street begint met winst aan beursweek

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met plussen aan de dag begonnen. De hoop dat er mogelijk toch een akkoord kan worden bereikt over een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie zorgt voor enig optimisme op Wall Street. Daarnaast gaat de aandacht van beleggers weer uit naar het kwartaalcijferseizoen in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel 0,3 procent hoger op 28.700 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 0,5 procent hoger gezet op 3500 punten en techbeurs Nasdaq dikte 0,7 procent aan tot 11.755 punten.

Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, verklaarde optimistisch te zijn dat er een deal met de Republikeinen kan worden gesloten over een extra coronasteunpakket. Afgelopen week leek het juist steeds onwaarschijnlijker te worden dat er nog een akkoord zou kunnen worden bereikt voor de presidentsverkiezingen.

ConocoPhillips

Olie- en gasconcern ConocoPhillips (min 1,6 procent) neemt voor 9,7 miljard dollar zijn branchegenoot Concho Resources (min 0,1 procent) over. De deal wordt geheel in aandelen afgehandeld. Het fusiebedrijf heeft een waarde van circa 60 miljard dollar.

Boeing werd 0,2 procent hoger gezet. American Airlines is van plan zijn 737 MAX-toestellen voor het einde van dit jaar weer in gebruik te nemen, na goedkeuring van de autoriteiten.

Halliburton

Oliedienstverlener Halliburton leed opnieuw verlies in het afgelopen kwartaal vanwege afschrijvingen en kosten voor het schrappen van banen. Onderliggend presteerde Halliburton wel beter dan gedacht en het aandeel kreeg er 1,7 procent bij.

De Chinese webwinkelgigant Alibaba werd 1,4 procent hoger gezet na een miljardeninvestering in het Chinese supermarktconcern Sun Art Retail. Uiteindelijk wil Alibaba de grootste supermarktketen van het Aziatische land helemaal in handen krijgen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.