Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Veel oud-DSB-leners hebben nog schulden'

Gepubliceerd op 19 oktober 2019 10:01 | Views: 5.875 | Onderwerpen: banken

WOGNUM (AFN) - Veel klanten met een lening bij DSB Bank die door het faillissement van de bank in 2009 in de problemen kwamen, hebben nu nog altijd problematische schulden. De Volkskrant deed een steekproef waaraan 160 DSB-klanten meededen, allemaal mensen die nog een schadeclaim tegen de bank hebben lopen.

Ruim de helft van de ondervraagden kampt nog steeds met schulden. Ze gingen destijds leningen aan die door DSB waren gekoppeld aan onduidelijke beleggingsproducten en verzekeringen, aldus de krant, en ze kregen hypotheken die veel hoger waren dan de waarde van het huis. Tot in lengte van jaren moeten deze gedupeerden grote bedragen aflossen aan DSB-rechtsopvolger Finqus. Soms wordt door de rente het schuldbedrag zelfs hoger dan het was, ondanks aflossen.

De curatoren zeggen dat het beeld vertekend is omdat de enquête is gehouden onder mensen die zich tien jaar geleden benadeeld voelden, niet onder alle DSB-klanten. Ze erkennen wel dat er probleemgevallen zijn, maar zeggen dat zowel het aantal klachten als het aantal wanbetalers afneemt.

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
18 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 jan de vakman 19 oktober 2019 12:26
  van schulden heb ik gelukkig geen last,toen de mogelijkheden er waren,zo gauw mogelijk de schulden afgelost,daarom kunnen we,wat dat betreft,rustig van onze ouwe dag genieten,ik heb nooit gelooft in het smoesje;de belasting betaald de helft,dan moet je zelf altijd nog die andere helft betalen,als je aflost,betaal je 0%,winst;50%,zo hebben wij dat altijd bekeken en we zijn er wel bij gevaren!
  of het nu komt omdat ik zo'n prachtige,grote ing tijger in de vuilbak aan de haven vond,hij heeft maar 1 oog,maar je weet; in het land der blinden,is 1 oog koning!,in ieder geval doet ing het prima de laatste weken,je ziet een heel aantal belleggers van steenduur,naar spotgoedkoop over stappen,zie de tijger,postnl en fugro.
  ook mijn toppertjes staan,histhorich gezien,laag,besi en zeer laag aperam,asml kreeg van de week,gevoelig slaag,geheel onterecht denk ik,al geloof ik dat asml hier ook een heel beetje zelf schuldig aan is;hun toppertjes hebben mega salarissen en ze delen zichzelf giga bonussen toe en de aandeelhouders,krijgen een fooitje als dividend,dat gaan ze nu wel in 2x uitkeren,ik hoop dat mijn topper,van angst,dat er nu overlopers naar asml komen,over schakelt op kwartaal dividend,ik zou hen daar zeer dankbaar voor zijn en zeker weten ben ik daarin niet de enige,kom topspeler,verras ons komende donderdag eens zeer aangenaam en neem een voorbeeld aan mijn andere topper aperam,die geeft een heerlijk kw dividend,ik denk dat hij maxje besi daarom nu al voor de 2de keer achter zich laat,al waren ze duidelijk bekaf,na de rally van vorige weekík moest het aexje voorrang geven van de week,ik kwam maar tot de helft +0,4%,nu ja;kruimeltjes is ook brood!
  helaas heb ik de lage dip niet kunnen benutten,door hoge kosten en er zitten nog wel een paar stevige rekeningen aan te komen; brandverzekering,autoverzekering,een jaarlijkse beurt voor mijn super picantootje en nog wel meer,bovendien is bij de inkomsten kant,bij dalm een drama gaande,de prijzen zijn dermate laag,dat het nauwelijks nog iets opbrengt,de bijvangst,statiegeldflessen en kachelhout moeten het nog enigszins rendabel maken,overigens heb ik mijn 1ogige ing tijger op mijn kostbare kachelhout geparkeert,als onverlaten mijn heerlijke warmtebron willen stelen,slaat hij onverbiddelijk toe!!
  vandaag veel kluswerk,misschien kan ik nog wat koperdraad strippen,want de elektro auto's houden die prijs hoog!
  morgen,naar mijn vriend Mulder,zijn vroegere naamgenoot,was een weergaloos goede organist,die als geen ander,de stemmen zo mooi tegen elkaar in kon laten zweven,Ds Mulder kan als geen ander,de heerlijke,lieflijke tonen van het Evangelie tegen elkaar in laten zweven,bij een beroep naar onze gemeente heb ik gevraagd; kom over en help ons,het mocht,helaas niet baten!
  maandag hoop ik dat mijn topspelertjes uitgeblazen zijn en de lat er weer vol opgaat,zodat je in heel amsterdam de klappen van de cilinders,van mijn toploks kunt horen,SJALOOM!!!
 2. Doemebest 19 oktober 2019 16:49
  quote:

  kenner66 schreef op 19 oktober 2019 15:35:


  Als je leent heb je schuld is toch allemaal niet zo spannend. Geen medelijden mee wie op grote voet wil leven kan. Bij tegenslag zichzelf wel eens in de voet schieten.
  Dat geldt in het bijzonder voor leners bij de DSB, als je nergens meer terecht kon dan kwam je daar...
 3. Hemdi 19 oktober 2019 16:51
  Daar klopt niks van wat u zegt.. Als je financieel word opgelicht door toren hogen rente's waar je bijna niet meer van afkomt. Praat je niet over gewoon zomaar een lening waar verplichtingen aanverboden zijn.

  Het is wel zodat deze leningen als nog moeten worden afgelost. En bij DSB Bank werden leningen versterkt waar niets van kloppte doen de bank opviel achter af.

  Maar je zult toch een deel van de schuld als nog moeten aflossen.

 4. forum rang 4 wiegveld 19 oktober 2019 20:40
  het DSB plan had voor velen goed uitgepakt als de beurskrach. van 2008 niet gebeurd was.
  Velen zijn het schip ingegaan bij DSB maar ook andere banken. Denk aan de renteswaps etc.
  Les is dat alles kan gebeuren dat je niet verwacht. Ik denk dat uiteindelijk Scheringa te goeder trouw was.
  De toezichthouders hebben dit ook niet voor mogelijk gehouden.
  Kortom domme pech.
 5. mok 20 oktober 2019 09:43
  quote:

  wiegveld schreef op 19 oktober 2019 20:40:


  het DSB plan had voor velen goed uitgepakt als de beurskrach. van 2008 niet gebeurd was.
  Velen zijn het schip ingegaan bij DSB maar ook andere banken. Denk aan de renteswaps etc.
  Les is dat alles kan gebeuren dat je niet verwacht. Ik denk dat uiteindelijk Scheringa te goeder trouw was.
  De toezichthouders hebben dit ook niet voor mogelijk gehouden.
  Kortom domme pech.

  Totaal niet mee eens. DSB heeft bewust hoge koopsompolissen afgesloten en bij hypotheek ingebouwd, waarbij ze het grootste deel in eigen zak staken. Pure oplichting en het is schande dat crimineel Scheringa gewoon vrij rond loopt. De zwakte in Nederland, iedereen weet dat er sprake is van oplichting, maar ze houden zich van de domme en strafpleiters kunnen het niet hard maken.
 6. UDTPPX 20 oktober 2019 11:38
  Ik zou dit onderzoek graag zien bij Imtech. Daar zijn de schandalen mogelijk nog groter met duistere aandeel splitsingen, emissies, droppen van de prijs splitsen en dan weer samenvoegen. Zonder enige mogelijkheid dit te kunnen volgen of duidelijke uitleg doorgevoerd. Goedgekeurd door AFM? Nu ja loopt dan ook nog, maar zal niet meer terugkomen denk ik. Zakkenvullers zijn 'm daar allang al gesmeerd. Scheringa in triple.
 7. forum rang 4 nb 20 oktober 2019 11:57
  Lees toevallig het verhaal met het volgend voorbeeld:
  Man koopt huis in 2008 in 2008(oei!),zonder deugdelijk inspectie, want er is van alles mis aan onderhoud (fout 1). De man moet 10.000euro lenen voor verf(hoezo heb je daar niet aan gedacht? Fout 2).DSB verleent 'm die met extra borg(logisch, de man heeft geen vast werk (fout 3). De man stopt met werken om voor zijn zieke vrouw te zorgen (nobel, maar fout 4). De man moet tzt zijn huis verkopen met restschuld.
  Een bank heeft zorgplicht, ook voor analfabeten.Maar oh, oh
 8. forum rang 4 nb 20 oktober 2019 13:10
  Over analfabeten gesproken.. een vriend van me, hij en zijn vrouw zijn hoog geschoold, wilden in '95 echt geen beleggers hypotheek. Tijdens een etentje kwam dat ter sprake, en uit zijn verhaal concludeerde een vriendin, dat zei hetzelfde aanbod hadden gekregen, maar een beleggers hypotheek is...
  Zo snel trap je er in
 9. forum rang 9 objectief 20 oktober 2019 14:37
  quote:

  nb schreef op 20 oktober 2019 11:57:


  Een bank heeft zorgplicht, ook voor analfabeten.Maar oh, oh


  Die zorgplicht is nog niet zo oud; inmiddels hebben de bank/verzekeraars zoveel claims aan hun broek dat ze zich wel 3x bedenken.
  Gevolg: elke dag gezeur in de dagbladen dat de starters geen hypotheken zonder voldoende onderpand krijgen.
 10. forum rang 4 pim f 20 oktober 2019 15:12
  quote:

  zonnedaal schreef op 20 oktober 2019 07:13:


  [...]

  Laat de man toch. Affakkelen hoeft niet. Geef hem een eigen plekkie in het forum voor mensen die belangstelling hebben. Iedereen tevreden.


  laat hem zijn eigen topic starten in de koffiekamer, dan heeft niemand meer last van die aperte onzin die hij meent te moeten debiteren.
 11. forum rang 4 wiegveld 20 oktober 2019 18:20
  quote:

  mok schreef op 20 oktober 2019 09:43:


  [...]
  Totaal niet mee eens. DSB heeft bewust hoge koopsompolissen afgesloten en bij hypotheek ingebouwd, waarbij ze het grootste deel in eigen zak staken. Pure oplichting en het is schande dat crimineel Scheringa gewoon vrij rond loopt. De zwakte in Nederland, iedereen weet dat er sprake is van oplichting, maar ze houden zich van de domme en strafpleiters kunnen het niet hard maken.


  Maar als de beurs nou gewoon doorgestegen was gedurende 10 jaar. Had je dan een probleem gehad met deze handel?
18 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare