Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer loon voor pakketbezorgers en ondersteunend personeel PostNL

Gepubliceerd op 18 november 2020 17:57 | Views: 3.603

PostNL 25 jan

3,44 +0,04 (+1,06%)

DEN HAAG (AFN) - Medewerkers van PostNL, behoudens de postbezorgers die een eigen cao hebben, krijgen in stappen 5,5 procent meer loon. Dat zijn vakbonden CNV en BVPP met het bedrijf overeengekomen. Dit jaar is de loonstijging 2,5 procent. Volgend jaar komt daar 3 procent bij zo staat in het principeakkoord. De overeenkomst geldt voor circa 18.000 medewerkers.

Naast de structurele loonsverhoging wordt ook een eenmalige bonus van 250 euro uitgekeerd. Daarnaast wordt voor dit jaar een resultaatsafhankelijke uitkering van 2 procent uitgekeerd en een eenmalige uitkering van 0,5 procent in december.

Ook zijn in de cao voorwaarden opgenomen voor oudere werknemers. Zij kunnen ervoor kiezen minder te werken met gedeeltelijk behoud van salaris en pensioenopbouw. Daarbij is voor personeel met een fysiek zwaar beroep de mogelijkheid om drie jaar eerder te stoppen.

Uitzendkrachten

Daarnaast gaat PostNL 200 uitzendkrachten in dienst nemen. Pakketbezorgers moeten ook in loondienst komen, ofwel bij PostNL zelf ofwel bij een ondernemer die is aangesloten bij de BGV-cao. Verder is een thuiswerkvergoeding afgesproken.

FNV ging niet akkoord met het onderhandelingsresultaat, maar legt de uitkomst wel "neutraal" voor aan de achterban. CNV en BVPP doen dit met een positief advies. PostNL zegt blij te zijn met het akkoord, maar had "uiteraard" liever gezien dat het door alle bonden als positief werd bevonden.

Onzeker contract

Volgens FNV zijn in het eindvoorstel een aantal stappen in de goede richting gezet, maar de vakbond had meer verwacht. Vooral het loonbod staat volgens de bond niet in verhouding tot de resultaten die PostNL het afgelopen jaar boekte. Verder vindt FNV dat er bij PostNL in verhouding te veel mensen met een onzeker contract werken. Hier zou het bedrijf meer inzet op moeten plegen, aldus de bond.

De verwachting is dat de uitkomsten van de ledenraadplegingen van vakbonden op 8 december bekend zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 84% zegt kopen 32 stemmen

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 R0ME0 18 november 2020 18:16
  Dat is een flinke toename.

  En dan nog de FNV weer niet akkoord.

  Ik wil alle leden van de FNV die bij PostNL werken en wel akkoord zijn met deze ruime toename waar niet voor niets de andere 2 bonden wel akkoord mee zijn vragen om over te stappen naar 1 van de 2 andere bonden.

  Dit haalt het zorgpersoneel zelfs niet.

  Lekker bezig weer FNV, Firma nooit voldoende.
 2. forum rang 4 jan de vakman 18 november 2020 18:28
  Het lijkt mij lang geen verkeerd resultaat voor het personeel,als dat fanatieke bondje er nu ook nog de schouders onderzet, denk ik dat 2 partijen blij kunnen zijn, als we zien wat bij die koffieboer gebeurd, dan laat tante pos zich zeker niet van een slechte kant zien, trouwers, die giga pakketteurs zorgden vandaag voor een hele leuke koerswinst, hopenlijk is dit nog maar een beginnetje, linx zag al een koerssprong naar 3,50€ wel zitten, als ik naar het zuiderbuurtje kijk, dan moet 4€ makkelijk kunnen,y hope so!!
 3. forum rang 6 R0ME0 18 november 2020 18:38
  quote:

  jan de vakman schreef op 18 november 2020 18:28:


  Het lijkt mij lang geen verkeerd resultaat voor het personeel,als dat fanatieke bondje er nu ook nog de schouders onderzet, denk ik dat 2 partijen blij kunnen zijn, als we zien wat bij die koffieboer gebeurd, dan laat tante pos zich zeker niet van een slechte kant zien, trouwers, die giga pakketteurs zorgden vandaag voor een hele leuke koerswinst, hopenlijk is dit nog maar een beginnetje, linx zag al een koerssprong naar 3,50€ wel zitten, als ik naar het zuiderbuurtje kijk, dan moet 4€ makkelijk kunnen,y hope so!!


  Hallo Jan,

  Wat bedoel je precies met 'als ik naar het zuiderbuurtje kijk, dan moet 4 E makkelijk kunnen.

  Ik neem aan dat je naar Bpost kijkt maar waarom zou tov de koers in Bpost met close 9.265 E, PostNL naar 4 euro kunnen?
 4. Ivo Fl 18 november 2020 21:35
  @ objectief; klopt en begin niet zenuwachtig te worden, maar houd wel in de gaten wanneer de tent in elkaar klapt. Ik gok op...febr / maart...maar super natte vingerwerk. Ik laat em doorrollen en wrijf iedere ochtend vroeg bij het opstaan in de ochtend in mijn ogen....huh....ben ik 'zoveel' rijker geworden tijdens mijn slaap? Dat gaat een keer stoppen..kan niet anders...hoewel ik echt in bitcoin geloof!

  Historisch gezien zijn december, januari geen crash-maanden. Voorts zitten de particulieren beleggers er (nog) niet in. Wat ook weer riskant kan zijn...een paar grote whales kunnen wat telefoontjes plegen en de vloer ff onder bitcoin vandaan halen om 3mnd later weer in te stappen..met nog grotere winsten....werkelijk geen idee welke kant het op gaat...maar voor nu is het spannend ! en vooral.....verbazen (met hoofdletters) hoeveel mijn winst....dagelijks toeneemt !
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare