Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Alcoa ziet tanende vraag naar aluminium

Gepubliceerd op 16 okt 2019 om 22:59 | Views: 2.368

ArcelorMittal 14 nov

14,78 -0,42 (-2,79%)

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa denkt dat de wereldwijde vraag naar dat metaal lager uitvalt. Onder meer de handelsspanningen tussen de VS en China zitten de markt dwars. Ook macro-economische ontwikkelingen pakken negatief uit, zo meldde Alcoa in zijn handelsupdate. De onderneming sloot het derde kwartaal af met verlies.

Alcoa denkt dat de vraag naar aluminium wereldwijd met 0,4 tot 0,6 procent zal dalen. Eerder rekende de onderneming nog op een stijging van de vraag met 1,3 tot 2,3 procent. Vooral in de autosector is de vraag naar aluminium tandende.

Alcoa zette in de meetperiode een verlies van 221 miljoen dollar in de boeken. Een jaar eerder resteerde een tekort van 6 miljoen dollar. Om het tij te keren houdt Alcoa het eigen bedrijf tegen het licht. Mogelijk verlaagt de onderneming zijn capaciteit en zet het bezittingen in de etalage. Daarmee wil Alcoa de kosten omlaag krijgen en winsten aanjagen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links