Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen vinden weg omhoog

Gepubliceerd op 16 mei 2018 om 15:56 | Views: 1.694 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag overwegend hoger. De beurs in Amsterdam stond ook in het groen. Geopolitieke spanningen over Korea hingen boven de markt nu Noord-Korea een top met Zuid-Korea heeft afgezegd. Het land dreigt ook een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump af te zeggen.

De AEX-index op Beursplein 5 stond halverwege de middag een fractie hoger op 564,59 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 801,74 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stonden tot 0,3 procent hoger

Op de lokale markt ging Tie Kinetix 6,4 procent onderuit. Het softwarebedrijf leed in de eerste jaarhelft een flink verlies. Ook het bedrijfsresultaat en de omzet gingen stevig omlaag. Heijmans verloor 3,9 procent. Het bouwbedrijf kampte de afgelopen jaren met tegenvallers bij grote projecten, maar lijkt de weg naar boven te hebben teruggevonden.

ABN AMRO

Grootste daler in de AEX was ABN AMRO met een verlies van 2,6 procent na een adviesverlaging door ING. Andere banken en verzekeraars deelden in de malaise. Zo leverde NN Group 0,9 procent in en stond ING 0,8 procent lager. Sterkste stijger was Signify, het voormalige Philips Lighting, met een plus van 1,4 procent.

In de MidKap sloot Wereldhave de rij met een min van 3,6 procent. HSBC verlaagde het advies voor het vastgoedbedrijf. Koploper was metalengroep AMG met een winst van 3,6 procent.

Esperite

Esperite steeg 4,9 procent. Het stamcelbedrijf heeft het belang van 50 procent in het in 2013 opgerichte CryoSave South Africa overgenomen van financieel dienstverlener Ecsponent. Esperite verwacht een winstgevende toevoeging aan zijn resultaten door de deal.

In Londen won Burberry ruim 3 procent. Het Britse modehuis boekte afgelopen boekjaar meer winst dan verwacht. Het Britse softwarebedrijf Micro Focus dikte 5,6 procent aan na een positief handelsbericht.

Alstom

In Parijs klom het Franse industrieconcern Alstom bijna 5 procent na goed ontvangen resultaten. Elior Group kelderde ruim 17 procent na een winstalarm van het Franse cateringbedrijf.

De euro was 1,1795 dollar waard, tegen 1,1865 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 70,93 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 77,90 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links