Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KBC verlaagt advies Avantium

Gepubliceerd op 15 okt 2018 om 09:20 | Views: 6.183 | Onderwerpen: advies

Avantium 19 aug

2,64 0,00 (0,00%)

KBC Groep 19 aug

52,40 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Als BASF inderdaad uit samenwerkingsverband Synvina stapt, is dat slecht nieuws voor Avantium dat zelfstandig niet de financiële armslag heeft om een fabriek voor het materiaal FDCA op commerciële schaal neer te zetten. Dat stellen analisten van KBC Securities die hun advies voor het aandeel van het chemiebedrijf verlagen van hold naar reduce. Ook stellen ze het koersdoel neerwaarts bij van 5,50 euro naar 4,50 euro.

De marktvorsers van KBC vragen zich bovendien af of Avantium genoeg ingenieurs in huis heeft om een dergelijke fabriek zelfstandig te laten draaien. Door de voor Avantium onverwacht harde lijn van BASF is volgens de KBC-kenners de toekomst van de Synvina-joint venture uiterst onzeker.

Voor analisten van ING is het duidelijk dat BASF uit Synvina wil stappen. Waarschijnlijk is dat vanwege een strategische heroverweging van zijn deelnemingen, stellen ze, want de pilotfase van Syninva lag voor op schema.

Extra geld nodig

Avantium wil hoe dan ook door met de vercommercialisering van FDCA en het plastic PEF. Daarvoor is dan wel een nieuwe samenwerkingspartner, een andere vorm van extra geld of een minder ambitieus plan voor de fabriek nodig, menen de kenners van ING. Die eerste optie biedt de beste kansen, maar Avantium kan nog geen potentiële partners het hof maken voordat de breuk met BASF is afgerond.

ING houdt wel vast aan zijn buy-advies met een koersdoel van 12,90 euro. Het aandeel Avantium stond maandag rond 10.30 uur 18,7 procent lager op 3,90 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KBC Groep 100% zegt verkopen 2 stemmen
Avantium 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

advies

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Avantium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KBC Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tokajo
1
Nog geen reactie van Avantium, dat is veelzeggend.
Als de techniek zo goed is en ze al zo ver zijn had je als eerste reactie verwacht dat ze zouden mededelen geen probleem te zien in het vinden van een andere partner.'
Zou het allemaal zoveel tegenvallen dat BASF er gewoon vanaf wil en Avantium aan een dood paard staat te trekken?
hetbegin
0
helaas zie ik mijn geld verdampen in plaats van, in duurzame plastic zakken binnen komen
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord