Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Weer petitie om KLM-baas Elbers

Gepubliceerd op 15 aug 2019 om 12:07 | Views: 5.123 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 12 nov

10,30 +0,02 (+0,15%)

AMSTERDAM (AFN) - Personeel van KLM is opnieuw een petitie gestart over KLM-baas Pieter Elbers. Ging het er eerder om zijn herbenoeming te ondersteunen, nu gaat het er om de KLM-topman in beweging te krijgen om met een beter cao-voorstel te komen. Vakbond van cabinepersoneel VNC benadrukt dat de onderneming straks honderd dagen zonder cao zit.

Gesprekken tussen de grond-, cockpit- en cabinebonden en KLM liepen eerder op niets uit. De bonden stuurden KLM eerder deze week een brief met daarin het nadrukkelijke verzoek om met een beter bod te komen. Medewerkers van KLM eisen behalve een loonsverhoging onder meer dat hun werkgever meer personeel in vaste dienst neemt en meerdere zware roosters verlicht. KLM heeft naar eigen zeggen concrete voorstellen gedaan, waaronder een loonsverhoging boven inflatieniveau.

Elbers, die zich bij zijn herbenoeming gesteund zag door 25.000 ondertekenaars van de petitie, zei eerder dat hij er vertrouwen in heeft er qua cao's uit te zullen komen met de bonden, al is de onderhandelingsruimte beperkt. De bonden eisen nu dat hij meer ruimte geeft aan de onderhandelingsdelegatie van KLM.

Vakbonden

De vakbonden waarschuwen de maatschappij om voor 19 augustus 17.00 uur met een "concreet voorstel te komen" waaruit blijkt dat KLM een "duidelijke en substantiële beweging op de loonruimte" wil maken, zodat gesprekken kunnen worden hervat. De vakbewegingen beraden zich op vervolgstappen als een geste van KLM uitblijft, zo laten ze in een brief aan de maatschappij weten.

KLM laat in een reactie weten bereid te zijn om een nieuw voorstel te doen over loon en looptijd. "Voor KLM is de cao-tafel de aangewezen plek om op basis van wederzijds commitment met elkaar in gesprek te gaan over concrete voorstellen."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM 70% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links