Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer winst voor Achmea

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 07:53 | Views: 1.853 | Onderwerpen: verzekeringen

NN Group 25 sep

30,95 -0,39 (-1,24%)

AMSTERDAM (AFN) - Achmea heeft de winst afgelopen halfjaar zien groeien. Dat kwam onder meer door goede prestaties bij de onderdelen op het gebied van levens- en pensioenverzekeringen en schadeverzekeringen. Vorig jaar werden de resultaten nog geraakt door januaristormen.

Achmea zette een operationeel resultaat in de boeken van 284 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 192 miljoen euro. Onder de streep resteerde 234 miljoen euro, van 133 miljoen euro een jaar terug. Achmea behaalde een omzet van 17,6 miljard euro, terwijl de kosten daalden. Inmiddels is het enkele jaren geleden aangekondigde kostenbesparingsprogramma afgerond. Achmea noemt zijn solvabiliteit met een solvency II-ratio van 195 procent 'robuust', ondanks een daling met 3 procentpunt in vergelijking met eind 2018.

Het efficiënter worden ging gepaard met ontslagen. Zo werken er sinds begin dit jaar zo'n 250 mensen minder bij Achmea in Nederland. Dat betreft zowel eigen medewerkers als inhuurkrachten. Volgens het bedrijf gingen de meeste arbeidsplaatsen verloren in de tak voor levens- en pensioenverzekeringen en de zorgdivisie.

Groeikapitaal verstrekken

Verder boekte de levens- en pensioenverzekeringendivisie betere resultaten dankzij hogere beleggingsopbrengsten. Branchegenoten wijten juist hun slechtere prestaties aan geringe rendementen op de financiële markten mede als gevolg van de lagere rentestanden. Achmea deed goede zaken in zowel aandelen als de vastrentende waarden.

Het bedrijf kondigde verder aan een investeringsfonds te lanceren, onder de naam Achmea Innovation Fund. Dat moet groeikapitaal verstrekken aan ondernemingen die actief zijn op het gebied van gezondheid, mobiliteit, wonen en financiële oplossingen, gebaseerd op technologie als 'fintech' en insurtech'. Het fonds moet op termijn een omvang van 100 miljoen euro krijgen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare