Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Apple moet Qualcomm betalen in patentkwestie

Gepubliceerd op 15 mrt 2019 om 19:51 | Views: 3.308

Apple 17 jan

318,73 +3,49 (+1,11%)

QUALCOMM 17 jan

95,91 +4,12 (+4,49%)

SAN DIEGO (AFN) - Techreus Apple moet chipconcern Qualcomm een vergoeding van 31,6 miljoen dollar betalen vanwege inbreuk op patenten. Volgens de jury van een rechtbank in San Diego heeft Apple gebruik gemaakt van zeker drie technologische toepassingen waar Qualcomm het intellectueel eigendom van heeft.

Het bedrag dat naar Qualcomm moet worden overgemaakt, komt overeen met de eis van de chipmaker. De patenten waar Apple inbreuk op maakte houden verband met technologie voor grafische verwerking en het behoud van batterijvermogen. Qualcomm beweert met de techniek de kosten van smartphones te verlagen en de efficiëntie te vergroten.

Qualcomm beweert ook nog miljarden van Apple te moeten krijgen vanwege gemiste omzetten. Die zaak dient volgende maand. Volgens Qualcomm stopte Apple in 2017 met het betalen van royalties, waarmee het miljarden misliep. Qualcomm was jarenlang de exclusieve leverancier van chips voor iPhones van Apple.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple 50% zegt kopen 6 stemmen
QUALCOMM 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Apple

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

QUALCOMM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links