Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMF: meer werk nodig bij schuldencrisis

WASHINGTON (AFN) - Er is veel vooruitgang geboekt bij de aanpak van de Europese schuldencrisis, maar er blijven nog zwakheden en de inspanningen moeten over een breed front worden versterkt. Dat schrijft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vrijdag verschenen rapport over de gezondheid en stabiliteit van de financiële sector in de Europese Unie.

Het IMF stelt dat banken hun kapitaalbasis hebben versterkt, het toezicht is verbeterd en dat de liquiditeit door monetaire acties is vergroot. Daar staat tegenover dat de financiële stabiliteit kwetsbaar blijft en dat in verschillende EU-landen problemen zijn aangetroffen waarbij sprake kan zijn van verlies van vertrouwen op de geldmarkten in staatsleningen, verdere dalingen van waarde van bezittingen en economische schokken.

Het fonds pleit ervoor dat Europese banken blijven doorgaan met het versterken van de balans onder toezicht van de autoriteiten, en dat snel vooruitgang wordt geboekt met de vorming van de Europese bankenunie. Ook moet het Europese toezicht op de financiële sector zo veel mogelijk worden uitgebreid, aldus het IMF.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links