Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prosus prijst bijna 1,3 miljard dollar aan obligaties

Gepubliceerd op 15 januari 2020 08:13 | Views: 3.231 | Onderwerpen: obligaties

EUR/USD 13:58

1,10 0,00 (0,00%)

PROSUS 13:43

74,78 +0,30 (+0,40%)

AMSTERDAM (AFN) - Technologie-investeerder Prosus wil voor 1,25 miljard dollar aan obligaties uitgeven. Met de opbrengst wil Prosus andere leningen vervroegd aflossen.

De vraag naar de schuldpapieren was volgens Prosus vijf keer zo hoog als de uitgifte. Prosus koos er daarom voor de obligatie-uitgifte te verruimen van de aanvankelijk geplande 1 miljard naar 1,25 miljard dollar.

De nieuw uitgegeven obligaties hebben een coupon van 3,68 procent en een looptijd tot 2030. De af te lossen leningen liepen tot juli en hadden een coupon van 6 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD 100% zegt verkopen 1 stemmen
PROSUS 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

obligaties

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

EUR/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

PROSUS

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. dePool83 15 januari 2020 09:33
  quote:

  Frayak_2 schreef op 15 januari 2020 08:48:


  kan iemand mij uitleggen waarom ze dit doen ze hadden toch zoveel cash !?


  Ik denk dat ze hun liquiditeit op een hoog peil willen houden om makkelijker overnames te kunnen doen. Ook is de rentelast op deze obligaties een stuk lager dan op de obligaties die nu aflopen, waardoor zij netto hun kaspositie op peil kunnen houden terwijl hun rentelasten lager worden. Een sterke kaspositie geeft ze een stuk meer vrijheid om makkelijker interessante overnames te kunnen doen. En ik denk dat die in de toekomst nog veelvuldig zullen voorkomen.
  Ik denk persoonlijk dat dit op langere termijn een goede zet is voor Prosus en dat is ook mijn positie in dit aandeel. Long for long time ;-)
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare