Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Broadcom drukt chipsector op Wall Street

Gepubliceerd op 14 jun 2019 om 15:39 | Views: 2.581

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met minnen aan de laatste sessie van de week begonnen. Net als in Europa stonden chipmakers onder druk door de omzetwaarschuwing van Broadcom. Ook de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran en de handelsperikelen met China drukken het sentiment.

De leidende Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,4 procent lager op 26.013 punten. De brede S&P 500 ging 0,3 procent omlaag tot 2882 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent lager op 7795 punten.

Washington beschuldigt Iran van aanvallen op twee olietankers in de Golf van Oman. Teheran ontkent betrokken te zijn bij de aanvallen. Door de kwestie lopen de spanningen in het Midden-Oosten verder op. De olieprijzen zijn gevoelig voor ontwikkelingen in de regio.

Chipconcern Broadcom verloor in de vroege handel bijna 7 procent aan beurswaarde als gevolg van de neerwaartse bijstelling van de omzetprognose voor het hele boekjaar. Daarbij wijst het bedrijf met een beschuldigende vinger naar de handelsvete tussen China en de VS. In het kielzog van de chipreus verloren andere chipfondsen zoals Intel, Advanced Micro Devices (AMD), Micron Technology, NXP Semiconductor, Texas Instruments, Nvidia en Qualcomm 1,8 tot 3,2 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links