Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Aankoop Drunk Elephant risico voor Unilever'

Gepubliceerd op 14 mei 2019 13:37 | Views: 2.394

AMSTERDAM (AFN) - Een mogelijke aankoop van het Amerikaanse huidverzorgingsmerk Drunk Elephant brengt mogelijke risico's met zich mee voor Unilever. Dat zeggen analisten van Société Générale in een reactie op berichten dat Unilever 1 miljard dollar wil neertellen voor het Amerikaanse bedrijf. Niet alle internationale expansies van vergelijkbare merken zijn in het verleden een succes geworden, stellen ze.

De marktvorsers van Société Générale vragen zich af of Unilever wel genoeg boekenonderzoek kan doen gezien het kleine team van de Brits-Nederlandse consumentenproductenfabrikant dat zich bezighoudt met fusies en overnames. Daardoor kan het risico op 'asymmetrische informatie' ontstaan.

Société Générale beseft dat Drunk Elephant in de eerste zes jaar van zijn bestaan zeer succesvol was. Wel vragen de analisten zich af of die groei doorzet of dat er juist zand in de motor is gekomen de laatste tijd.

Société Générale heeft een sell-advies voor Unilever. Het aandeel Unilever stond dinsdag rond 13.40 uur 0,2 procent lager op 52,99 euro.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
het zwaard
0
Gezien het kleine team dat zich bezighoudt … Denken ze bij SG nu echt niet dat Unilever geen ander en groter team heeft kunnen vinden om zich daar mee bezig te houden, of heeft Unilever SG hier voor bedankt, en vandaar die reactie.
theo oosthoff
0
Mijd bedrijven met zo´n naam. Dit is de categorie LAWETO, laat anderen werken en tobben. De eigenaars zijn avonturiers, die nu hun kans schoon zien...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord