Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nationale-Nederlanden boekt minder winst'

Gepubliceerd op 14 mei 2019 10:21 | Views: 1.855

NN Group 05 jun

31,53 +1,09 (+3,58%)

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft in het eerste kwartaal naar verwachting een lagere winst in de boeken gezet vergeleken met een jaar geleden. Deze voorspelling komt naar voren uit een consensus van analisten geraadpleegd door persbureau Bloomberg. De verzekeraar opent donderdag voorbeurs zijn boeken.

Volgens de kenners resteert er onder de streep 362 miljoen euro. In het eerste kwartaal van vorig jaar lag de nettowinst nog op 399 miljoen euro. Daarnaast lijkt de brutowinst licht te zijn gedaald tot 470 miljoen euro, schatten ze. In het eerste kwartaal van 2018 bedroeg dat resultaat 477 miljoen euro.

De Nederlandse verzekeraar zette in 2018 als geheel een verlies in de boeken. Dat was grotendeels toe te schrijven aan een eenmalige last vanwege het samenvoegen van de eigen levens- en schadeverzekeringstakken met die van Delta Lloyd. Maar ook de operationele winst zakte licht in vergelijking met een jaar eerder. Volgens topman Lard Friese was vooral bij Japan Life, bij de vermogensbeheerder en bij de herverzekeringsactiviteiten sprake van enige tegenwind.

Verder is Nationale-Nederlanden druk bezig met fusies en overnames. NN zou door zijn naar de volgende ronde in het verkoopproces rondom de Nederlandse verzekeraar Vivat. Daarbij gaat de verzekeraar waarschijnlijk samen optrekken met investeerder Athora. Daarnaast zou NN zijn oog hebben laten vallen op zijn Spaanse branchegenoot Caser Seguros, die een geschatte waarde van 1 miljard euro heeft.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare