Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verzekeraar Prudential staat voor splitsing

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse verzekeraar Prudential maakt zich gereed voor een opsplitsing. Het concern wil volop profiteren van de groei in Azië en daarom de Europese activiteiten op eigen benen zetten. Inmiddels werd voor 12 miljard pond (13,5 miljard euro) aan lijfrentepolissen overgedaan aan branchegenoot Rothesay Life.

De Europese divisie M&G Prudential krijgt naar verwachting een eigen beursnotering in Londen. Vorig jaar al werden de Europese en Britse verzekeringsdivisie samengevoegd met het Britse onderdeel voor vermogensbeheer. Het accent kwam daarbij te liggen op spaar- en pensioenproducten, waarvoor in de basis minder kapitaal voor gereserveerd hoeft te worden. De verkoop aan Rothesay is onderdeel van de uit te voeren strategie en zorgt voor wat financiële lucht.

De resterende divisies van Prudential moeten profiteren van de ,,aantrekkelijke rendementen" in Azië en de Verenigde Staten. Azië is nu goed voor een derde van de inkomsten van de verzekeraar. Het bedrijf verwacht de komende jaren te zullen profiteren van de stijgende inkomsten bij de middenklasse.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links