Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Crédit Agricole verdubbelt winst

Gepubliceerd op 14 feb 2019 om 08:40 | Views: 861

Crédit Agricole 17:35

11,04 -0,04 (-0,32%)

PARIJS (AFN/RTR) - Crédit Agricole heeft in het vierde kwartaal van vorig een hogere winst geboekt dan een jaar eerder. De Franse bank trok buiten de eigen landsgrenzen meer particuliere klanten en wist de kosten te verlagen. De handelstak had juist te maken met een ,,ongunstiger'' klimaat, vooral op de financiële markten.

De bank behaalde in de laatste drie maanden van 2018 een nettoresultaat van bijna 1,1 miljard euro. Dat is meer dan een verdubbeling van de winst in dezelfde periode een jaar eerder en ruim boven de verwachtingen van analisten. De baten stegen op jaarbasis van 4 procent tot 4,85 miljard euro.

Die stijging is onder meer te danken aan activiteiten in Italië, waar de Fransen in 2017 drie banken overnamen. Tegelijkertijd had de zakenbankdivisie van Crédit Agricole, evenals concurrent BNP Paribas, last van tumult op de financiële markten. De baten van dit onderdeel daalden daardoor met ruim 29 procent,

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Crédit Agricole

Gerelateerd

Crédit Agricole

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord