Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groen licht voor asfaltbedrijf BAM en Heijmans

Gepubliceerd op 13 februari 2020 19:00 | Views: 3.126

BAM 03 apr

1,25 -0,06 (-4,89%)

Heijmans 03 apr

5,50 -0,26 (-4,51%)

DEN HAAG (AFN) - Bouwbedrijven BAM en Heijmans hebben van de Nederlandse marktwaakhond ACM toestemming gekregen om hun asfaltfabrieken in een gezamenlijk bedrijf onder te brengen. De mededingingsautoriteit deed uitvoerig onderzoek naar de gevolgen van de krachtenbundeling voor de prijzen van asfalt. Dat wees uit dat er geen grote bezwaren zijn tegen de joint venture.

In de regio's waar BAM en Heijmans asfaltcentrales hebben, zijn volgens de ACM voldoende andere fabrikanten van asfalt actief. Het is volgens de toezichthouder daarom niet waarschijnlijk dat de twee bouwers door hun samenwerking de prijzen voor asfalt kunnen verhogen of het aanbod kunnen beperken.

BAM en Heijmans hebben beide meerdere asfaltfabrieken. Door die onder te brengen in één bedrijf willen de twee bouwondernemingen profiteren van de gezamenlijke kennis en expertise. Ook hoeven investeringen in innovatie maar één keer te worden gedaan. De jaarlijkse omzet van het gezamenlijke asfaltbedrijf zou rond de 90 miljoen euro liggen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 100% zegt kopen 9 stemmen
Heijmans 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
De Troon Jan
0
Goede zet dat dit mag, samenwerking kan zeer voordelig zijn van de andere kant zijn het wel concurrenten v elkaar of is dit het begin van een mooi nieuw bouwbedrijf ! Ps heb de aandelen allebei
suske wiet
0
Ze hebben beide velen blunders geboekt .
Stel mij wel wat vragen bij de samenwerking .
Hopelijk steken ze de slimme koppen bij mekaar en leren ze uit de fouten .
Het word hoogtijd .
Maar de stikstof speelt nog wat vervelende parten .
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare