Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Randstad groeit gestaag verder

Gepubliceerd op 13 feb 2018 om 08:45 | Views: 2.955 | Onderwerpen: detachering

RANDSTAD NV 15 feb

46,82 +1,14 (+2,50%)

AMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft vorig kwartaal zijn omzet en winst verder weten op te voeren. In vrijwel alle regio's waar de uitzender actief is, was sprake van duidelijke groei. Dat gold echter niet voor Noord-Amerika. Evengoed was topman Jacques van den Broek goed te spreken over de prestaties in die regio. De uitzender verhoogde het dividend met 46 procent.

De omzet van Randstad in de slotmaanden van 2017 kwam uit op bijna 5,8 miljard euro. Dat betekende een stijging met 8 procent in vergelijking met een jaar eerder. Onder de streep resteerde een winst van 197,9 miljoen euro, 30 procent meer dan een jaar eerder.

De groei van Randstad kreeg ook in het begin van dit jaar een vervolg. Volgens de uitzender was in januari sprake van een omzetstijging van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. In Nederland was de omzetgroei vorige maand 6 procent, waar deze over heel 2017 uitkwam op 5 procent. De seinen voor dit jaar staan volgens de topman wereldwijd nog altijd op groen.

Hoogste uitkering ooit

Verder was bij het recent overgenomen Monster in het laatste kwartaal van 2017 voor het eerst sprake van een positief resultaat, aldus Van den Broek. Randstad heeft het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in het onderdeel. De baten zijn volgens de topman meer dan alleen de cijfers. Randstad heeft ook voordeel van de database van Monster. Samen zijn de onderdelen goed voor 355 miljoen profielen. ,,Die zijn belangrijk, omdat wij als opdrachtgever steeds vaker op zoek moeten naar arbeidskrachten in plaats van andersom", zo legde hij uit.

Van den Broek zei verder dat het verhoogde dividend ertoe moet bijdragen dat Randstad meer als stabiele investering wordt gezien. Over 2017 wil Randstad 2,76 euro per aandeel uitkeren. Daarvan is 2,07 euro regulier dividend. Daarbovenop komt een bonus van 0,69 euro per aandeel. Al met al is sprake van de hoogste uitkering aan aandeelhouders ooit, aldus het concern.

Door een minimum aan dividend te garanderen hoopt Van den Broek ook dat het aandeel Randstad wat minder vatbaar wordt voor schommelingen. ,,Het Randstad-aandeel wordt vaak onterecht in een emmertje met volatiele fondsen geplaatst", aldus de topman.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
RANDSTAD NV 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

RANDSTAD NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links