Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Wall Street licht in de plus

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag halverwege de beurshandel in New York licht in de plus. Net als elders in de wereld verwerkten Amerikaanse beleggers de topontmoeting tussen president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Singapore. Het akkoord dat daaruit voortkwam werd op de beurzen lauw ontvangen.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) een fractie hoger op 25.313 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2786 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging 0,6 procent vooruit naar 7703 punten.

Trump en Kim tekenden een overeenkomst voor de denuclearisering van het Koreaanse schiereiland. Dat leverde veel positieve reacties op. Toch zorgde de deal vanwege de vele onzekerheden niet voor veel enthousiasme op de financiële markten. Die reageerden ook op nieuwe cijfers over de inflatie in de Verenigde Staten. Daarnaast wordt door beleggers vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.

AT&T

Defensieconcerns waren wel minder in trek door de handdruk van Trump en Kim. Zo leverde Raytheon dik 2 procent in. Northrop Grumman, Lockheed Martin en Harris Corporation speelden elk ruim 1 procent kwijt.

Bij de bedrijven was er ook belangstelling voor AT&T (vlak) en Time Warner (min 0,9 procent). Een Amerikaanse rechter beslist later op de dag of de voorgenomen overname van mediabedrijf Time Warner door telecomconcern AT&T groen licht krijgt of niet. De deal ter waarde van 85 miljard dollar stuitte eerder op mededingingsbezwaren.

Eli Lilly

Farmaceut Eli Lilly (min 0,1 procent) was ook in het nieuws. Het Amerikaanse bedrijf heeft samen zijn partner AstraZeneca besloten te stoppen met testen van een nieuw middel tegen Alzheimer omdat dit geen resultaat opleverde.

Aandelen Twitter gingen verder meer dan 6 procent in waarde omhoog. Die koerssprong heeft te maken met een positief analistenrapport van JPMorgan. Ook Weight Watchers won vanwege zo'n gunstig rapport dik 6 procent.

De euro was 1,1748 dollar waard, tegen 1,1793 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 66,42 dollar. Brentolie werd verhandeld voor 76,25 dollar per vat, wat neerkomt op een daling van 0,3 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 12 juni 2018 20:26
    De beleggers van overzee, hebben weinig vertrouwen in de "deal". Het begint rood te kleuren.

    Begrijpelijk!

    Inflatie nooit zo hoog geweest. Dus grotere kans op een renteverhoging!
    De "deal" is een futiliteit. Dat weten we allemaal.

    Maar na een aantal uurtjes kent Trump, leider Kim al aardig goed.
    Trump kan zo psycholoog worden.

    Hij gelooft nu nog steeds in zijn eigen sprookjes.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.