Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street scherpt records weer aan

Gepubliceerd op 12 februari 2020 22:33 | Views: 1.648

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag op hun hoogste standen ooit gesloten. Beleggers leken hun zorgen over het nieuwe coronavirus terzijde te hebben geschoven richtten zich vooral op de kwartaalresultaten van bedrijven.

De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent hoger op 29.551,42 punten. De breed samengestelde S&P 500 klom 0,7 procent tot 3379,45 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,9 procent vooruit tot 9725,96 punten. Voor alle drie de graadmeters was dat de hoogste stand ooit.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve verscheen opnieuw in het Amerikaanse Congres om te getuigen over het monetair beleid van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Dinsdag zei Powell al het huidige rentebeleid gepast te vinden en gaf hij aan dat de Fed de economische impact van het coronavirus nauwlettend in de gaten houdt. Die moet de komende weken duidelijk worden uit macro-economische data voegde hij woensdag toe.

Lyft

Uber-concurrent Lyft zette in het vierde kwartaal van vorig jaar meer dan 1 miljard dollar aan omzet in de boeken, flink meer dan een jaar eerder. Maar het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, die alleen in Noord-Amerika actief is, voorziet voor 2020 een tragere groei. Het aandeel Lyft zakte meer dan 10 procent. Woninginrichter Bed Bath & Beyond kelderde ruim 20 procent, na bekendmaking van tegenvallende verkoopcijfers in december en januari.

Cruisebedrijf Carnival liet weten dat het coronavirus gevolgen zal hebben voor zijn resultaten. Die gevolgen leken beleggers niet tegen te vallen. Het aandeel steeg 2,6 procent.

Shopify

E-commerceplatform Shopify verraste met een sterke omzet. het bedrijf werd daarbij geholpen door de verkopen tijdens koopjesfestijn Black Friday en Cyber Monday. Het aandeel van het Canadese bedrijf, dat in de Verenigde Staten een beursnotering heeft, ging 7,8 procent omhoog.

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer zorgdienstverlener CVS Health, bierbrouwer Molson Coors Brewing Company, farmaceut Teva Pharmaceutical, goudproducent Barrick Gold, handelaar in landbouwproducten Bunge en kredietbeoordelaar Moody's.

De euro was 1,0874 dollar waard tegen 1,0894 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,2 procent meer op 51,53 dollar. Brentolie steeg 3,9 procent in prijs tot 56,11 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare