Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bayer trekt beurs voor Brits biotechbedrijf

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 13:41 | Views: 4.219 | Onderwerpen: biotechnologie

BAYER AG NA O.N. 17 sep

56,78 +0,43 (+0,76%)

BAYER AG NA O.N. 17 sep

56,72 +0,26 (+0,46%)

LEVERKUSEN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse chemie- en farmaciereus Bayer neemt de Britse biotechonderneming Kandy Therapeutics over. De Duitsers betalen mogelijk zo'n 875 miljoen dollar voor de onderneming die zich met name richt op vrouwengezondheid.

Bayer betaalt in eerste instantie 425 miljoen dollar vooruit. Daarna volgen mogelijk mijlpaalbetalingen van in totaal maximaal 450 miljoen dollar tot de lancering van een experimentele behandelingen tegen de symptomen van de memopauze waar Kandy aan werkt.

Volgend jaar zou het middel van Kandy moeten beginnen aan het eindstadium van een klinische proef. Daarbij wordt gerekend op een piekverkoop van het middel van globaal zo'n 1 miljard dollar, aldus Bayer.

Het bedrijf is op zoek naar deals nu de succesvolle medicijnen zoals bloedverdunner Xarelto en oogzorggeneeskunde Eylea in de komende jaren hun octrooibescherming verliezen. Volgens kenners zal Bayer meer van dit soort deals moeten sluiten om de potentiële inkomstenverlies te compenseren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAYER AG NA O.N. 56% zegt kopen 16 stemmen
BAYER AG NA O.N. 60% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAYER AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAYER AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare