Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet SBM Offshore flink omlaag

Omzet SBM Offshore flink omlaag

SCHIEDAM (AFN) - Maritiem dienstverlener aan de olie-industrie SBM Offshore heeft in de eerste drie maanden van dit jaar de omzet met meer dan een kwart zien dalen. Het bedrijf heeft last van de sterk gedaalde olieprijzen, waardoor de inkomsten onder druk staan.

De omzet (directional) bedroeg 442 miljoen dollar, tegen 601 miljoen dollar een jaar eerder. De daling komt geheel voor rekening voor het segment Turnkey, waar de omzet met 55 procent zakte. Bij Lease & Operate steeg de omzet juist met 7 procent.

De orderportefeuille stond aan het einde van het eerste kwartaal op 18,5 miljard dollar, vergeleken met 18,9 miljard dollar een jaar eerder. De schuld bleef stabiel op 3,1 miljard dollar.

SBM handhaaft de prognoses voor het gehele jaar, waarbij de omzet zal uitkomen op minstens 2 miljard dollar met een bedrijfsresultaat (ebitda) van circa 750 miljoen dollar.

Het bedrijf is vanwege de malaise in de olie- en gassector voorzichtig over de orderontvangst en verwacht dit en volgend jaar geen grote opdrachten. Oliebedrijven stellen investeringen uit en dat heeft gevolgen voor SBM. Wel blijft de outlook voor de middellange tot lange termijn positief, aldus de onderneming.

Verder werd gemeld dat de gesprekken met de Braziliaanse autoriteiten over een schikking in het omkoopschandaal bij olieconcern Petrobras vooruitgang boeken. De timing en omvang van een eventuele regeling moet nog worden bevestigd. SBM heeft al een voorziening genomen van 245 miljoen dollar voor de kwestie.

Daarnaast wordt samengewerkt met de Amerikaanse justitie, die het onderzoek naar SBM begin dit jaar weer heeft heropend.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 mei 2016 07:41
    SBM handhaaft de prognoses voor het gehele jaar, waarbij de omzet zal uitkomen op minstens 2 miljard dollar met een bedrijfsresultaat (ebitda) van circa 750 miljoen dollar.

    De vraag is wel: hoe kan je dat behalen???
    Ik wil ook mijn rendement van mijn aandelen in SBM meer dan 20% hebben voor dit jaar!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 10 mei
    124,200
    +0,65% +0,800
  2. SBM Offshore 10 mei
    13,990
    -1,55% -0,220

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links