Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wisselend beeld op Wall Street

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 19:40 | Views: 1.466

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag halverwege de handelsdag een wisselend beeld zien. Beleggers verwerken nog een pluk bedrijfsresultaten. Verder is de blik gericht op de verlenging van een pakket coronasteunmaatregelen door de Amerikaanse president Donald Trump. Trump ondertekende zaterdag een decreet om de Amerikaanse economie te ondersteunen omdat hij vond dat de onderhandelingen tussen de Republikeinen en Democraten over een stimuleringspakket te lang duurden.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1 procent in de plus op 27.693 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3358 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,2 procent in tot 10.987 punten.

Bij de bedrijven maakte sportartikelenverkoper Foot Locker een koerssprongetje van 6,7 procent. Het kwam met een beter dan verwachte update over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar. In de periode tot 1 augustus is sprake van een vergelijkbare omzet die 18 procent hoger ligt. Ook het winstcijfer viel mee, geholpen door fiscale regelingen.

Marriott International

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer hoteluitbater Marriott International (plus 3,3 procent) en cruisemaatschappij Royal Caribbean (plus 8,6 procent). Beide bedrijven kampten in het tweede kwartaal met een stevig verlies als gevolg van de coronacrisis. Dat is op zich geen verrassing omdat de toerismesector door de crisis sowieso hard wordt geraak. Royal Caribbean voorziet wel mogelijkheden om in Azië en Australië al voor oktober weer cruises te laten varen en heeft al de nodige boekingen voor volgend jaar binnen

Ook techbedrijf Twitter weet de aandacht op zich te richten. Het bedrijf zou met Microsoft de strijd aan willen binden om de Amerikaanse activiteiten van de populaire filmpjes-app TikTok. Microsoft is al in onderhandeling met TikTok-eigenaar ByteDance over een overname. Ingewijden zeiden echter tegen de South China Morning Post dat de kans klein is dat ByteDance een deal sluit voor de verkoop van TikTok. Twitter steeg 2,2 procent, Microsoft daalde 2 procent.

Chevron

Oliebedrijven als Chevron (plus 2,3 procent) en ExxonMobil (plus 1,8 procent) profiteerden van optimistische verwachtingen van oliegigant Saudi Aramco. het Saudische bedrijf verwacht dat de vraag naar de brandstof ondanks de coronacrisis dit jaar zal aantrekken. Ook de olieprijzen zaten in de lift. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,2 procent meer op 42,13 dollar. Brentolie werd 1,6 procent duurder op 45,12 dollar per vat.

De euro was 1,1750 dollar waard tegen 1,1759 dollar bij de slotbel in Europa.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare