Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nieuw bod PAI op Refresco kan logisch zijn'

AMSTERDAM (AFN) - Een nieuw bod van de Franse investeerder PAI Partners op bottelaar Refresco Group kan om verschillende redenen logisch zijn. Dat stelt KBC Securities in een reactie op onbevestigde berichten dat PAI een nieuw bod heeft gedaan op Refresco van 1,62 miljard euro.

PAI had eerder 1,4 miljard euro geboden, maar dat bod werd afgewimpeld door Refresco. Volgens KBC was dat eerste bod echter niet het beste dat PAI te bieden heeft. Ook was het geen officieel bod dus PAI is vrij om een nieuw voorstel te doen.

Verder denkt KBC dat Refresco een gezonde pijplijn aan overnamedeals heeft en dat daar belangrijke synergievoordelen uit behaald kunnen worden. Verder is het platform in de VS ondergewaardeerd door gebrek aan schaalgrootte. De Amerikaanse markt is erg gefragmenteerd en Refresco kan als consolidatiepartij optreden, denkt de bank.

De hernieuwde interesse van PAI in Refresco bevestigt volgens KBC dat het bedrijf nog altijd ondergewaardeerd is. Het advies voor Refresco is buy en het koersdoel ligt op 20 euro. Het aandeel noteerde maandagochtend kort na aanvang 0,6 procent hoger op 18,10 euro. Vrijdag steeg Refresco al 2,7 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links