Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Airbus zet streep door nieuwe productielijn A321 om crisis

Gepubliceerd op 10 april 2020 13:57 | Views: 2.422 | Onderwerpen: luchtvaart

AIRBUS 03 jun

69,39 +5,14 (+8,00%)

PARIJS (AFN/RTR) - Vliegtuigbouwer Airbus zet voorlopig een streep door het plan om een nieuwe assemblagelijn in Toulouse op te zetten voor de productie van de A321 vanwege de coronacrisis. Door de pandemie is de luchtvaartsector buitengewoon hard geraakt en staat de vraag naar vliegtuigen sterk onder druk.

In januari had Airbus nog aangekondigd de productielijn in Toulouse op te tuigen vanwege de sterke vraag naar de A321. Het bedrijf kon bij zijn fabriek in Hamburg namelijk niet aan de vraag naar het toestel voor korte en middellange vluchten voldoen. Airbus heeft daarnaast de optie om de fabriek voor de A380 in Toulouse om te bouwen voor productie van de A321, maar vanwege de crisis zal dit waarschijnlijk niet gebeuren. Airbus is bezig de productie van de A380 te stoppen.

Topman Guillaume Faury van Airbus verklaarde deze week dat het bedrijf nieuwe investeringen voorlopig uitstelt om zo de financiën te versterken om de crisis door te komen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS 70% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AIRBUS SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare