Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Frankrijk: financiële injectie AF-KLM samen met Nederland regelen

Gepubliceerd op 9 december 2020 22:01 | Views: 3.771 | Onderwerpen: Frankrijk, luchtvaart, Nederland

Air France-KLM 10:32

4,88 +0,14 (+3,00%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Een nieuwe financiële injectie voor luchtvaartconcern Air France-KLM zal Frankrijk samen met Nederland regelen. Dat heeft de Franse onderminister van Transport Jean-Baptiste Djebbari gezegd tegen radiostation BFM. De details daarvan zullen op korte termijn worden uitgewerkt. "Daar komen we samen met Nederland uit."

Hij reageert daarmee op eerdere berichten dat Frankrijk zijn belang in Air France-KLM zou willen verdubbelen om zo makkelijker beslissingen te kunnen nemen. Frankrijk en Nederland hebben nu nog elk ongeveer 14 procent van de aandelen in de luchtvaartcombinatie in handen.

Djebbari liet ook weten dat Air France-KLM in de toekomst een meer geïntegreerd bedrijf moet worden. Frankrijk is het wat dat betreft eens met topman Ben Smith van de luchtvaartcombinatie. Nu hebben Air France en KLM elk nog een verregaande autonome positie.

Air France en KLM kregen van Frankrijk en Nederland al ruim 10 miljard aan staatssteun in de vorm van leningen en garantstellingen om de coronacrisis door te komen. Desondanks lijdt het luchtvaartconcern veel verlies en dus is er binnen enkele maanden meer geld nodig. Frankrijk heeft herhaaldelijk laten weten Air France hoe dan ook niet failliet te laten gaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. florida_tower 10 december 2020 08:14
    er staat nog ruim 30% van de aandelen op de beurs. Mochten NL en Frankrijk allebei willen verdubbelen dan verdwijnt het bedrijf praktisch van de beurs. Tenzij ze van andere grootaandeelhouders natuurlijk. Er werd eerder gesproken van een nieuwe emissie, dat lijkt me een meer voor de hand liggende manier om zeggenschap te vergaren.
  2. forum rang 6 het zwaard 10 december 2020 10:53
    Toch vrij simpel, indien Nederland niet met geld over de brug komt bestaat KLM niet meer. Stel dat 2 broers een huis aan het bouwen zijn om samen in te gaan wonen, maar een dag wil een van de broers in het onafgewerkte huis geen geld meer investeren. Dan blijft er een onafgewerkt huis over. Als de eerste broer dan niet over het nodige geld bezit of niet wil, om zijn broer de reeds betaalde kosten terug te betalen, blijven beide broers met een bijna onverkoopbaar huis achter. Er moet dan gezocht worden naar een koper. Die zal wel gevonden worden, zeker wanneer die het huis kan kopen voor een pikje. Als 2 honden vechten voor een been loopt de derde er mee heen.. De 2 broers blijven dan verweest achter zonder huis.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare