Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Groei Japanse economie sterker

Groei Japanse economie sterker

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Japan is in het derde kwartaal aanzienlijk sterker gegroeid dan eerder gedacht. Volgens een definitief cijfer van de Japanse overheid ging de economie op jaarbasis met 1,8 procent vooruit, terwijl eerder een plusje van slechts 0,2 procent werd gemeld.

Daarmee toonde de derde economie van de wereld een veel sterkere opwaartse bijstelling van de groei dan verwacht. Economen hadden in doorsnee op een plus met 0,6 procent gerekend. De groei in de periode tot en met eind september werd gesteund door de sterkere kapitaalinvesteringen van bedrijven en hogere consumentenbestedingen in Japan in aanloop naar een btw-verhoging op 1 oktober. Daardoor kon tegenwind van de wereldwijde handelsspanningen het hoofd worden geboden.

Vorige week werd nog bekend dat de Japanse regering met een groot pakket aan stimuleringsmaatregelen voor de economie gaat komen, ter waarde van ruim 13 biljoen yen, bijna 110 miljard euro. Die moeten voorkomen dat de economie in een recessie belandt nadat orkanen, een btw-verhoging en de kwakkelende export de Japanse groei hebben belemmerd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.