Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Weer forse verliezen op Europese beurzen

Gepubliceerd op 9 feb 2018 om 17:43 | Views: 4.897 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag opnieuw met stevige verliezen gesloten, waarmee werd voortgeborduurd op de scherpe koersdalingen een dag eerder. In de Amsterdamse AEX-index stonden vrijwel alle fondsen in het rood. Flow Traders was een positieve uitschieter op het Damrak na publicatie van de jaarresultaten.

De AEX eindigde 1,5 procent in de min op 518,33 punten. De hoofdindex daalde een dag eerder al 1,9 procent en leed een weekverlies van 5,8 procent. De MidKap verloor 1 procent tot 790,13 punten. De effectenbeurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 1,4 procent in.

Flow Traders maakte een koerssprong van bijna 22 procent in de MidKap. De beursintermediair zag de handelsinkomsten in het relatief rustige beursjaar 2017 met een derde afnemen. Het bedrijf vaart echter wel bij de wilde koersbewegingen op de financiële markten van de afgelopen dagen en verdiende sinds begin dit jaar al meer dan de recordinkomsten in het derde kwartaal van 2015.

Stijger

Informatieleverancier RELX was de enige stijger bij de hoofdfondsen met een plus van 0,5 procent. Telecombedrijf KPN, biotechnoloog Galapagos en kabel- en telecomconcern Altice waren de grootste dalers in de hoofdindex met verliezen tot 3,6 procent. Bij de middelgrote fondsen was Philips Lighting de grootste verliezer met een min van ruim 3 procent.

In Parijs klom L'Oréal 0,3 procent. De Franse cosmeticaproducent heeft in de belangrijke feestdagenperiode goede zaken gedaan met vooral zijn luxere producten. Voor dit jaar voorspelt topman Jean-Paul Agon opnieuw een sterke omzetgroei en een verdere verhoging van de winstgevendheid.

Resultaten

A.P. Møller-Maersk daalde in Kopenhagen 0,6 procent na tegenvallende resultaten. De Deense containervervoerder kampte vorige jaar met een grote cyberaanval en andere ,,operationele uitdagingen". Voor het lopende boekjaar gaat het bedrijf wel uit van een flinke groei.

De euro was 1,2233 dollar waard, tegen 1,2250 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen voor de zesde dag op rij omlaag. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 2,2 procent minder op 59,77 dollar. Brentolie zakte 2,1 procent in prijs tot 63,43 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links