Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Investeerders azen op Adidas-dochter Reebok

Gepubliceerd op 8 november 2020 14:53 | Views: 2.371

ADIDAS AG NA O.N. 25 feb

291,00 +3,30 (+1,15%)

Nike 25 feb

111,92 +1,12 (+1,01%)

LONDEN (AFN) - Verschillende investeerders azen op het sportkledingmerk Reebok, dat nu nog in handen is van Adidas. Dat bedrijf is niet tevreden over het in 2006 overgenomen sportmerk. De investeringsmaatschappijen Permira en Triton ruiken nu hun kans, meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.

Adidas kocht het Brits-Amerikaanse Reebok in 2006 voor 3,8 miljard dollar. Met die aankoop hoopte de Duitse sportkledingverkoper een groeibriljant binnen te halen, maar tot nu toe vallen de groeicijfers tegen.

Voor Triton en Permira is Reebok aantrekkelijk wegens het rijke verleden. Het merk kan nieuwe collecties sportschoenen op de markt zetten die teruggrijpen op klassiekers uit de jaren tachtig. Juist met dergelijke retroschoenen zou het merk kunnen scoren onder jongeren, redeneren de investeringsmaatschappijen volgens bronnen van FT.

Prille plannen

De overnameplannen zijn volgens de ingewijden nog pril. Een eventuele verkoop kan ook nog stuklopen op de bezwaren van Adidas. Reebok kan als zelfstandig bedrijf uitgroeien tot grote concurrent op het vlak van sportkleding.

Triton is in Nederland voornamelijk bekend als eigenaar van touroperator Sunweb. Permira is onder andere met het schoenenmerk Dr. Martens actief in de kledingindustrie. De investeringsmaatschappijen weigerden tegenover FT commentaar. Ook Adidas ging niet in op marktgeruchten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADIDAS AG NA O.N. 60% zegt kopen 5 stemmen
Nike 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 FlashHenk 8 november 2020 16:19
    Ja, Reebok is een behoorlijk flater gebleken voor Adidas. Het zou me niks verbazen als een andere partij er veel meer waarde uit kan trekken. Voor Adidas lag de prioriteit altijd bij het merk Adidas zelf. Wat de strategische gedachte was achter de aankoop van Reebok is me nooit helder geworden.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare