Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Investeerders azen op Adidas-dochter Reebok

LONDEN (AFN) - Verschillende investeerders azen op het sportkledingmerk Reebok, dat nu nog in handen is van Adidas. Dat bedrijf is niet tevreden over het in 2006 overgenomen sportmerk. De investeringsmaatschappijen Permira en Triton ruiken nu hun kans, meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.

Adidas kocht het Brits-Amerikaanse Reebok in 2006 voor 3,8 miljard dollar. Met die aankoop hoopte de Duitse sportkledingverkoper een groeibriljant binnen te halen, maar tot nu toe vallen de groeicijfers tegen.

Voor Triton en Permira is Reebok aantrekkelijk wegens het rijke verleden. Het merk kan nieuwe collecties sportschoenen op de markt zetten die teruggrijpen op klassiekers uit de jaren tachtig. Juist met dergelijke retroschoenen zou het merk kunnen scoren onder jongeren, redeneren de investeringsmaatschappijen volgens bronnen van FT.

Prille plannen

De overnameplannen zijn volgens de ingewijden nog pril. Een eventuele verkoop kan ook nog stuklopen op de bezwaren van Adidas. Reebok kan als zelfstandig bedrijf uitgroeien tot grote concurrent op het vlak van sportkleding.

Triton is in Nederland voornamelijk bekend als eigenaar van touroperator Sunweb. Permira is onder andere met het schoenenmerk Dr. Martens actief in de kledingindustrie. De investeringsmaatschappijen weigerden tegenover FT commentaar. Ook Adidas ging niet in op marktgeruchten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
adidas AG
Nike

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. FlashHenk 8 november 2020 16:19
    Ja, Reebok is een behoorlijk flater gebleken voor Adidas. Het zou me niks verbazen als een andere partij er veel meer waarde uit kan trekken. Voor Adidas lag de prioriteit altijd bij het merk Adidas zelf. Wat de strategische gedachte was achter de aankoop van Reebok is me nooit helder geworden.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links