Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Australië vreest diepste recessie ooit door coronacrisis

Gepubliceerd op 8 mei 2020 09:24 | Views: 3.180 | Onderwerpen: Australië, recessie

SYDNEY (AFN/RTR) - Australië zal in de eerste helft van dit jaar naar verwachting in de diepste recessie ooit belanden als gevolg van de coronacrisis. Dat maakte de Australische centrale bank bekend. De Reserve Bank of Australia (RBA) vreest voor een krimp met 10 procent in de eerste zes maanden van dit jaar. Voor heel 2020 wordt een daling met 6 procent voorspeld.

Het zou de eerste recessie in Australië zijn in drie decennia. Om de virusuitbraak te lijf te gaan heeft de Australische overheid de grenzen gesloten en strikte beperkende maatregelen voor het publiek ingevoerd. Veel bedrijven zijn gesloten en personeel wordt massaal op straat gezet. De werkloosheid gaat waarschijnlijk pieken op 10 procent. Inmiddels wordt gewerkt aan plannen om de maatregelen te versoepelen.

Om de negatieve impact van de crisis op de economie te verzachten heeft de RBA de rente verlaagd naar het laagste niveau ooit en een reeks steunmaatregelen aangekondigd.

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Lepre Chaun 8 mei 2020 10:22
  Gelukkig gaan Ze daar ook de boel snel open gooien .

  De Australische premier Morrison
  heeft een driestappenplan aangekondigd
  waarmee het land de coronamaatregelen
  afbouwt.Per 1 juli moet alles weer open
  zijn,al gaan deelstaten over het tempo.

  Stap één van de afbouw is dat groepen
  van tien personen mogen afspreken.Ook
  mogen Australiërs weer vijf gasten in
  hun huis ontvangen.Verder heropenen de
  winkels en kleine cafés en restaurants.

  Bij stap twee mogen groepen van twintig
  man weer samenkomen en kunnen bioscopen
  en schoonheidssalons weer open.Grotere
  cafés en discotheken kunnen weer open
  vanaf stap drie,wanneer groepen tot
  honderd man zijn toegestaan.
 2. Jopieklaploper 8 mei 2020 11:03
  Logisch, in Australie hebben ze een heel slechte regering die niks snapt van de economie, daarom vliegt de economie daar naar beneden (net zoals in de rest van de wereld behalve in nostra Nederland).

  Nee dan ben ik trots dat ik in Nederland woon, joepie nostra, wij zijn het enige land dat waarschijnlijk dit jaar een economische groei kan realiseren (kijk maar naar industriële productie in maart die maar 2.4% is gedaald).

  Wat is Nederland toch een goed geregeerd land en wat hebben we een kei van een regering (de jonge, Rutte zijn de beste bewindslieden sinds 1245!!). Kanjers die toch nog groei kunnen genereren terwijl het land lange tijd bijna geheel op slot zat, het is ongelooflijk. Toch nog een heel lichte daling van de industriële productie terwijl export onmogelijk is geworden en het buitenland helemaal is ingeklapt.

 3. forum rang 4 Red_ 8 mei 2020 11:27
  quote:

  IceBear1 schreef op 8 mei 2020 11:17:


  Ze hebben in Australie een gewelding floriserende vastgoed markt, misschien wel een bubbel, omdat ze al 30 jaar geen economische krimp hebben gehad. Hopelijk blijft de vastgoed markt een beetje normaal draaien.


  Die draait voornamelijk op Chinezen die hun geld liever in het buitenland steken om zo onder het bewind van eigen China uit te komen en als een gek speculeren met geleend geld.
  Zodra iedereen doorheeft dat China ook 1 grote luchtfietserij is met vastgoed bubbels, is het snel klaar.
  Kijk alleen al naar de giga voorraad spooksteden of naar de kwaliteit van een gemiddelde flat die daar wordt neergezet. daar wil je 20 jaar later al echt niet meer in wonen.
 4. M_VE 8 mei 2020 11:35
  Er wordt even vergeten te melden, dat het international reizen nog niet toestaan is het stappenplan. Dit wordt ook niet in de nabije toekomst verwacht.
  Australië wil samen met Nieuw Zeeland een "bubble" maken voor het reizen. De grenzen blijven zo dicht voor niet Australiërs, om het virus buiten het eiland te houden.
  Gezien dat de economie van australie afhankelijk is van buitenlanders (immigratie,tourisme, international studenten), kunnen ze er nog langer last van hebben.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare