Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Groupon en Twitter blinken uit op Wall Street

Groupon en Twitter blinken uit op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De S&P 500-index en de Nasdaq zakten donderdag in de tweede helft van de handelssessie in de min. Een aantal technologiebedrijven viel uit de gratie na eerder op de dag op winst te hebben gestaan. Beleggers bleven wel gecharmeerd van de internetbedrijven Groupon en Twitter, die respectievelijk 6,1 en 4,2 procent aan beurswaarde wonnen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent hoger op 16.550,97 punten, terwijl de S&P 500 0,1 procent inleverde tot 1875,63 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq verloor 0,4 procent tot 4051,50 punten.

Een handelaar sprak van een grillig sentiment onder beleggers. ,,In de ochtendhandel stapt men in met de hoop op een flinke koersstijging. Als die uitblijft, stappen ze in de middag weer uit.''

Draghi

Aanvankelijk kreeg de handel op Wall Street steun van Mario Draghi. De president van de Europese Centrale Bank liet doorschemeren dat er volgende maand mogelijk wordt besloten tot extra maatregelen om de economie te stimuleren. President Janet Yellen van de Federal Reserve herhaalde donderdag nog maar eens dat de Amerikaanse centrale bank te wachten op een krachtiger economisch herstel voordat de rente in de VS wordt verhoogd.

Groupon en Twitter, dat de voorgaande 2 handelsdagen 21 procent aan beurswaarde verloor, waren niet de enige uitblinkers in de techsector. LinkedIn steeg 1 procent en Google won 0,4 procent. Sociale netwerksite Facebook daalde 1,1 procent.

Uitschieter

Tesla (min 11,3 procent) was een negatieve uitschieter. De fabrikant van elektrische sportauto's presenteerde woensdagavond een winst van 17 miljoen dollar in het eerste kwartaal, onveranderd op jaarbasis. Daarnaast zei het bedrijf dat de groei wordt beknot vanwege een geringe beschikbaarheid van accu's.

De euro schoot omhoog na de uitspraak van Draghi en kwam in de buurt van 1,40 dollar. Daarna daalde de eenheidsmunt gestaag. Bij het slot op Wall Street was de euro 1,3847 dollar waard, tegen 1,3917 bij het slot van de Europese markten op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 100,26 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 107,99 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen
Twitter kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. nestel 8 mei 2014 21:42
    PINg PONgggggggggg hier volgt een mededeling:

    Herhaling van het persbericht voordat het veranderd wordt....

    Techfondsen herstellen op Wall Street
    Gepubliceerd op 8 mei 2014 om 19:41

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handelssessie licht hoger, mede dankzij koerswinsten in de technologiesector die het de afgelopen weken vaak moest ontgelden. De internetbedrijven Groupon en Twitter wonnen respectievelijk 6 en 4 procent aan beurswaarde.
    De Dow-Jonesindex ging 0,4 procent vooruit tot 16.589 punten en de S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1882 punten. De Nasdaq kreeg er 0,3 procent bij tot 4079 punten.
    Groupon en Twitter, dat in de voorgaande 2 handelsdagen 21 procent aan beurswaarde verloor, waren niet de enige uitblinkers in de techsector. LinkedIn steeg 1,9 procent en Google won 1 procent.
    Tesla (min 9,3 procent) was een negatieve uitschieter. De fabrikant van elektrische sportauto's presenteerde woensdagavond een winst van 17 miljoen dollar in het eerste kwartaal, onveranderd op jaarbasis. Daarnaast zei het bedrijf dat de groei beknot wordt vanwege een geringe beschikbaarheid van accu's.

    PINg PONgggggggggg hier volgt een mededeling:

    Achterhaald bericht!

    Ze smelten de tech koersen alweer....
    Nas100 nu 3539 -0,2%. ..

    adj.. wooooowww dat was een snelle aanpassing van het bericht.... 21.43 uur ;;-)
  2. Bergen 9 mei 2014 01:16
    "Groupon en Twitter.... waren niet de enige uitblinkers in de techsector. LinkedIn steeg 1 procent en Google won 0,4 procent."

    Tjonge jonge, indrukwekkend hoor, die 'uitblinkers': 1 en 0,4 procent. Dat krijg je als je te lui bent om een eerdere tekst aan te passen wanneer de koersen bij het slot toch lager zijn dan eerder vermeld.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.