Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fitch zet kredietbeoordeling ArcelorMittal op junk om corona

Gepubliceerd op 8 april 2020 07:57 | Views: 4.373 | Onderwerpen: Fitch, staal

ArcelorMittal 29 mei

8,61 -0,35 (-3,87%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietstatus van staalconcern ArcelorMittal verlaagd naar junk vanwege de moeilijke marktomstandigheden in de staalindustrie door de coronacrisis. Dat betekent dat er volgens Fitch aanzienlijke risico's zijn verbonden aan de mate waarin het aan de beurs in Amsterdam genoteerde ArcelorMittal aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen.

De rating gaat van BBB- naar BB+, met een negatief vooruitzicht. Fitch stelt dat door de coronacrisis de vraag naar staal langere tijd behoorlijk onder druk zal staan, bijvoorbeeld vanuit de auto-industrie en bouwsector, en dat de staalprijzen dit jaar zullen dalen. Om de crisis het hoofd te bieden is ArcelorMittal bezig de productie terug te schroeven en extra in de kosten te snijden.

ArcelorMittal, 's werelds grootste staalconcern, gaat gebukt onder een nettoschuld van meer dan 9 miljard dollar en is bezig die te verlagen. Op de beurs in Amsterdam ging het aandeel ArcelorMittal de afgelopen dagen flink omhoog door optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 79% zegt verkopen 14 stemmen

Gerelateerd

Fitch

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare