Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heijmans bouwt mee aan nieuw gebouw EMA

Gepubliceerd op 8 mrt 2018 om 18:04 | Views: 3.104

Heijmans 20 mrt

9,06 -0,19 (-2,05%)

ROSMALEN (AFN) - Ook Heijmans werkt mee aan de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam. De beursgenoteerde bouwer maakt onderdeel uit van het consortium onder leiding van branchegenoot Dura Vermeer, dat de opdracht toegewezen heeft gekregen.

Met de bouw van het nieuwe pand en het onderhoud voor een periode van twintig jaar is een totaalbedrag van 255 miljoen euro gemoeid. Contractpartij Dura Vermeer begint in juni aan de klus en moet er medio november 2019 mee klaar zijn.

Heijmans wordt als partner medeverantwoordelijk voor de bouwkundige en installatietechnische voorzieningen van het kantoorgebouw aan de Zuidas, dat straks onderdak biedt aan circa negenhonderd medewerkers uit zo'n dertig landen. Ook is voor Heijmans een belangrijke rol weggelegd bij het onderhoud in de komende jaren.

Adviseurs

Naast Heijmans werkt Dura Vermeer onder meer samen met een team van adviseurs van MVSA Architects, Fokkema & Partners Architecten, OKRA landschapsarchitecten, Van Rossum, DWA en DGMR. Als partners voor de installaties zijn verder SDR Elektrotechniek en Van Dorp Installaties in het team opgenomen.

Met de bouw is haast geboden, want de eerste EMA-medewerkers komen al begin volgend jaar vanuit Londen naar Amsterdam. Uiterlijk 1 april 2019 moet het agentschap voor de beoordeling van medicijnen helemaal verhuisd zijn naar Nederland, omdat Groot-Brittannië dan de Europese Unie verlaat. De organisatie wordt tijdelijk gehuisvest in een kantoorpand in Amsterdam Sloterdijk.

Italië is nog bezig met een ultieme poging om het EMA alsnog naar Milaan te halen. Die stad kreeg net zoveel stemmen als Amsterdam, maar trok bij een loting aan het kortste eind. Destijds was nog niet bekend dat het nieuwe onderkomen in Amsterdam niet op tijd voor de verhuizing klaar zou zijn. De Italianen willen dat de toekenning daarom wordt teruggedraaid.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Heijmans 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
Heijmans voelt zich goed in eigen land
Veel meer controle en kosten besparing
Goed bezig
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links